Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Adm. Financiële Advisering Kafa

Coloriet onderneemt actie door groeiende aanvraag wijkzorg

Vrijdag 15 januari 2021
Coloriet onderneemt actie door groeiende aanvraag wijkzorg
Joyce Plasschaert, hoofd zorg en welzijn
Foto: Fotostudio Wierd (Rechtenvrij)

BIDDINGHUIZEN - Coloriet zoekt meer medewerkers in de wijkzorg. Door toenemende vergrijzing worden achter de schermen voorbereidingen hiervoor getroffen. De zorgorganisatie wil echter op korte termijn al uitbreiden, gezien de groei in aanvragen voor zorg thuis.

Dit heeft ook te maken met uitgestelde aanvraag door de coronacrisis, overbelaste mantelzorgers en doorstroming vanuit het ziekenhuis. Daarom organiseert Coloriet om te beginnen 4 februari een online banencafé.

"De aanvraag voor wijkzorg is dusdanig groot dat we als zorgorganisaties met de huidige medewerkers niet altijd hieraan kunnen voldoen", aldus Joyce Plasschaert, hoofd zorg en welzijn Coloriet Wijkzorg. Ze trekt vooral aan de bel voor Zeewolde en Lelystad, in Dronten lukt het nog met de huidige formatie. "Alleen al in Lelystad hadden we afgelopen november 5% meer aanvraag ten opzichte van ons bestand en in december was dat 20%. Daarom komen we in actie."

'Nee is geen optie'
Nee zeggen is voor de zorgorganisaties geen optie. "We willen met elkaar goed voor de inwoners zorgen en proberen het op te lossen. Ik vind dat we dat samen mooi doen. De wijkverpleegkundigen van de verschillende zorgorganisaties hebben een WhatsApp-groep en kijken wie ruimte heeft in de route. Als zorghoofden komen wij ook maandelijks bij elkaar."

Wijkzorg aantrekkelijker door baan op maat
Het is een landelijk probleem dat men niet altijd voor werken in de wijkzorg kiest. Joyce: "Jonge meiden willen grote contracten en zichzelf financieel redden." Coloriet treft hiervoor al maatregelen en het wijkzorgteam in Lelystad nam hierin creatief het voortouw. "Het werk is leuk en nu maken we de baan nog aantrekkelijker: op maat, passend bij je privésituatie."

Win-winsituatie
Door anders organiseren kan het wijkzorgteam inspelen op wensen van nieuwe mensen. "We bieden nu langere routes door bijvoorbeeld wondzorg in de middag te doen en sommige cliënten vinden het fijn later gedoucht te worden. Een win-winsituatie." Hierdoor bieden we grotere contracten en minder opkomsten. Daarnaast zijn combinatiebanen met onze verpleeghuizen en mamacontracten mogelijk. En het is gezellig met vaste pauzemomenten met de collega's." Joyce licht alles toe tijdens het online banencafé.

Informatie: www.coloriet.nl/banencafe


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coloriet
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 22.9 °C
  • 0.0 mm
  • 22.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top