Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa
Dit is een artikel van Airco-review.nl

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een airco?

Dinsdag 19 januari 2021
Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een airco?
Foto: Rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van Airco-review.nl

Airco's hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Dit komt vooral doordat steeds meer mensen inzien dat dit apparaat in staat is een ruimte te koelen. Een ventilator kan dit niet. Wil je ook een airco kopen? Dan ontdek je al snel dat dit geen gemakkelijke opgave is.

Door de toenemende vraag is het aanbod ook steeds groter geworden. Hierdoor vind je het mogelijk lastig om een keuze te maken. Wij helpen jou hier graag een handje bij. In de onderstaande tekst vertellen wij je waar je op moet letten bij de aanschaf van een airco.

1. Koelvermogen
In tegenstelling tot een ventilator is een airco wel in staat om de temperatuur in huis omlaag te brengen. Hoe dit komt? Doordat dit apparaat de warme lucht afvoert naar buiten en koude lucht een ruimte in blaast. Denk overigens niet dat iedere airco in staat is een ruimte goed te koelen. Nee, dit hangt namelijk af van het koelvermogen (BTU). Wil je een airco die een ruimte snel en goed kan koelen? Kies er dan eentje met een hoog koelvermogen.

2. Oppervlakte van een ruimte
Als je een airco gaat kopen, moet je niet alleen naar het koelvermogen kijken. De oppervlakte van een ruimte is ook van belang. Sommige airco's zijn namelijk alleen geschikt voor kleine ruimtes. Bepaal daarom eerst hoeveel vierkante meter het apparaat moet koelen. Kies je voor een mobiele airco? Dan ben je waarschijnlijk van plan deze in verschillende ruimtes te gebruiken. Meet in dat geval het aantal vierkante meter op van de grootste ruimte.

3. Energieverbruik
Uiteraard speelt de prijs ook mee in de zoektocht naar een airco. Je wilt namelijk niet onnodig veel geld uitgeven aan een airco. Toch is een goedkope airco niet altijd de juiste keuze. Het energielabel van dit apparaat is mogelijk minder goed. Dit betekent dat de airco meer stroom verbruikt en dat kost jou extra geld. Benieuwd wat het energielabel van een airco is? Op Airco-review.nl zie je dit in één oogopslag. Hier zie je overigens ook direct hoe het zit met het koelvermogen en voor welke oppervlakte een airco geschikt is.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.9 °C
  • 0.0 mm
  • 12.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top