Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Gezondheidscentrum wil naar locatie Koetshuis

Woensdag 20 januari 2021
Gezondheidscentrum wil naar locatie Koetshuis
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De huisartsen in Biddinghuizen willen een nieuw gezondheidscentrum bouwen op de locatie waar nu nog dorpshuis Het Koetshuis staat. Het college van burgemeester en wethouders van Dronten bespreekt het voornemen van de artsen binnenkort met de gemeenteraad, om te bepalen of de raad er positief tegenover staat.

De twee huisartsen houden nu praktijk in een gebouw aan de Cultuursingel, maar dat is verouderd en er is te weinig ruimte.

Het is nog niet duidelijk hoe de nieuwbouw gefinancierd zou moeten worden. Een van de opties is de verkoop van appartementen die bovenop het gezondheidscentrum gebouwd kunnen worden. Ook wordt onderzocht of het voor de gemeente interessant kan zijn om het perceel van het huidige gezondheidscentrum te kopen.

Sloop
Het Koetshuis staat al langer op de nominatie om gesloopt te worden, maar de gemeente heeft nooit een concrete termijn genoemd. Het is waarschijnlijk dat sloop niet eerder aan de orde is dan na de oplevering van het nieuwe multifunctionele gebouw in Biddinghuizen.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Huisartsen
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
Adverteerder in de rubriek Koetshuis
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top