Adm. Financiële Advisering Kafa
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Prijs van een particuliere koopwoning met bijna 10 procent gestegen

Vrijdag 22 januari 2021
Prijs van een particuliere koopwoning met bijna 10 procent gestegen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De prijs van een bestaande koopwoning in Flevoland is het afgelopen jaar met 9,5 procent gestegen. Daarmee is de prijsstijging de op een na grootste van alle provincies in Nederland. Alleen in Groningen stegen de prijzen meer. Daar ging het om 10,4 procent. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

Verder blijkt uit de cijfers dat het afgelopen jaar meer woningen van eigenaar zijn gewisseld. Het gaat in Flevoland om een stijging van 3,4 procent. Daarmee is de provincie hekkensluiter. In alle andere provincies wisselden meer eigenaren van koopwoning. Wat de oorzaak hiervan is, meldt het CBS niet.

Uit de cijfers blijkt dat de prijzen van alle woningtypen in Nederland zijn gestegen. Het CBS en het Kadaster keken naar de prijzen van appartementen, hoek-, tussen-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen. Hieruit blijkt landelijk gezien dat appartementen het meest in prijs zijn gestegen. Die zijn in vergelijking met 2013 ruim 65 procent duurder geworden. De prijsstijging van vrijstaande woningen was landelijk gezien met ruim 36 procent het kleinst.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top