Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Dit is een artikel van hubs.com

Dit moet je weten over de spuitmond bij 3D printen

Dinsdag 2 februari 2021
Dit moet je weten over de spuitmond bij 3D printen

Dit is een artikel van hubs.com

3D printen is een baanbrekende productietechniek die op het moment gebruikt wordt door professionals, hobbyisten en studenten over de hele wereld. Om deze methode volledig te kunnen benutten is het goed om te begrijpen hoe de machines werken.

Een 3D print laten maken zal dan optimaal gedaan kunnen worden, waardoor je je gewenste resultaat zult krijgen van de 3D print service. De grootte en het type van de spuitmond wordt hierbij nogal eens over het hoofd gezien. Toch zijn de spuitmonden erg belangrijk in het printproces.

Wat is de spuitmond überhaupt?
Van alle onderdelen in een 3D printer is het spuitmond het laatste stuk van de machine. Het extrudeert het gesmolten filament en zal helpen om het materiaal in de vereiste geometrie af te zetten op het bouwplatform. Niet elke spuitmond kan deze functie op precies dezelfde manier uitvoeren. Dit komt doordat spuitmonden verkrijgbaar zijn in allerlei verschillende maten, terwijl ook de materialen kunnen verschillen. Dit samen bepaalt de printtijd en printkwaliteit, maar ook de sterkte van de 3D print. Hierdoor is de spuitmond dan ook een cruciaal component in de 3D printer.

Wanneer moet je een grote spuitmond gebruiken?
In sommige gevallen is het beter om een grote spuitmond te gebruiken. Dit is bijvoorbeeld verstandig als je sneller wilt printen. Een grote diameter zal namelijk zorgen voor een grotere stroomsnelheid door de spuitmond. Er zal dus meer materiaal worden afgezet waardoor het product sneller wordt geprint. Daarnaast blijkt ook testen ook dat objecten die met een grotere spuitmond worden geprint normaal gesproken betere mechanische eigenschappen hebben. Zo hebben ze een grotere taaiheid, terwijl ze ook een hoger schokabsorptievermogen hebben. Grote onderdelen, objecten met weinig details en items die niet esthetisch aantrekkelijk hoeven te zijn kun je het beste printen met een groot mondstuk.

Wanneer moet je een kleine spuitmond gebruiken?
Als het model zeer gedetailleerd is dan is het juist beter om kleine spuitmonden te gebruiken bij het printen. Dit komt doordat de kleine mondstukken het materiaal in een fijner volume extruderen. Ook als je geen tijdsbeperking hebt kan het beter zijn om voor een kleine spuitmond te kiezen. De printsnelheid zal namelijk wel degelijk lager liggen. Kleine mondstukken kunnen daarnaast over het algemeen het beste worden gebruikt voor het 3D printen van toepassingen als tekstafdrukken, sieraden, miniaturen en andere objecten die erg fijne details hebben. Het printen zal dus wel enige tijd duren.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.6 °C
  • 0.0 mm
  • 12.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top