Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Adm. Financiële Advisering Kafa
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Vaccinaties voor ouderen van start

Dinsdag 26 januari 2021
Vaccinaties voor ouderen van start
Foto: Pexels.com / Nataliya Vaitkevich / rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - Ouderen van 90 jaar of ouder worden vanaf dinsdag uitgenodigd voor een vaccinatie tegen het coronavirus. Volgens de GGD Flevoland volgt de groep 85-90 jaar vanaf vrijdag. Na de zorg- en ziekenhuismedewerkers begint het vaccinatieprogramma nu met ouderen.

De ouderen die hiervoor worden uitgenodigd, kunnen terecht op een van de twee priklocaties van de GGD Flevoland. Dat zijn een pand aan de Schroefstraat in Lelystad en het Dokter Jansencentrum in Emmeloord.

Locatie
De oudste groep wordt uitgenodigd door hun huisarts. De huisarts besluit daarin ook of de vaccinatie plaatsvindt op een locatie van de GGD of in de huisartsenpraktijk, meldt de GGD Flevoland. De tweede groep krijg een uitnodiging van het RIVM en kan voor vaccinatie terecht op de GGD-locaties. Ouderen die niet mobiel zijn kunnen volgens de GGD bellen met het telefoonnummer op de uitnodiging. Aan de telefoon worden zij dan verwezen naar hun huisarts, die thuis kan vaccineren. Dat betekent wel dat zij waarschijnlijk langer moeten wachten.

Ook benadrukt dat GGD dat iemand die nu al een uitnodiging krijgt, kan wachten totdat de partner ook een uitnodiging heeft, zodat zij samen kunnen gaan. Ook als die partner pas in een latere groep wordt uitgenodigd.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top