Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Adm. Financiële Advisering Kafa
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Drontenaren mogen zich drie keer laten testen; ook zonder klachten

Vrijdag 29 januari 2021
Drontenaren mogen zich drie keer laten testen; ook zonder klachten
Foto: Pexels.com / Polina Tankilevitch / rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - Alle inwoners van de gemeente Dronten mogen zich drie keer laten testen op aanwezigheid van het coronavirus, ook al hebben ze geen klachten. Dat blijkt nu de plannen voor het eerder aangekondigde grootschalige testen verder zijn uitgewerkt.

Het doen van een coronatest kan vanaf maandag 8 februari tot halverwege maart. Het gaat om iedereen die in de gemeente Dronten woont, dus ook inwoners van Biddinghuizen, Swifterbant en Ketelhaven zijn welkom. Bij elk huishouden valt op 9, 11 of 13 februari een uitnodiging in de bus.

Om genoeg testcapaciteit te hebben wordt de bestaande teststraat aan de Nijverheidsweg uitgebreid en komen er twee nieuwe locaties bij. Dat zal in Dronten zijn in sporthal het Dok en in Swifterbant in de Hoeksteen. Inwoners van Biddinghuizen kunnen zich in Dronten laten testen. Iedereen boven de 12 jaar mag langskomen. Bij de aankondiging van de test werd nog gesproken over een minimale leeftijd van 10 jaar.

Dronten is één van de vier plekken in Nederland die meedoet aan de proef met grootschalig testen. Niet omdat er een medische oorzaak is zoals een hoog aantal besmettingen, maar omdat het een 'doorsnee gemeente is' met een hoge testbereidheid. Door massaal te testen willen het Ministerie van Volksgezondheid en de GGD een beter inzicht krijgen in de verspreiding van het coronavirus.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top