0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Dorpsbelangen verbaasd over uitblijven testlocatie Biddinghuizen

Donderdag 4 februari 2021
Dorpsbelangen verbaasd over uitblijven testlocatie Biddinghuizen
Foto: Pexels.com / cottonbro / rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - Onlangs werd via de media bekend dat er tijdens de grootschalige Covid-19 test die in de gemeente Dronten zal worden uitgevoerd, geen testlocatie komt in Biddinghuizen. Dorpsbelangen Biddinghuizen reageert in een persbericht: "tot onze grote verbazing moesten wij uit de media vernemen dat we geen locatie krijgen".

Terwijl inwoners van Swifterbant en Dronten zich in hun eigen plaats kunnen laten testen, moeten de inwoners van Biddinghuizen naar één van die twee plaatsen om zich te laten testen. "Dit levert een groot aantal verplaatsingen op, terwijl verplaatsingen al maanden door het Kabinet wordt afgeraden", schrijft Dorpsbelangen. In Swifterbant gaat het om kerkcentrum De Hoeksteen en in Dronten op sporthallen 't Dok.

Nog geen antwoord opgeleverd
Sinds afgelopen zaterdag is Dorpsbelangen bezig geweest om duidelijkheid te krijgen over het waarom van deze keuze. "Iedere dag is contact gezocht met de gemeente, maar een antwoord heeft dat (nog) niet opgeleverd", vertelt dorpsvoorzitter Joop de Jager. "Er is nu een afspraak gemaakt, aanstaande dinsdag is er een gesprek tussen de burgemeester en Dorpsbelangen, daarna kan Dorpsbelangen duidelijkheid verschaffen". Tot die tijd moeten de inwoners hun vragen stellen bij de Gemeente Dronten en/of GGD Flevoland.

Locaties
Vanuit de Gemeente Dronten is wel gezocht naar een geschikte locatie in Biddinghuizen. Eerst werd contact gezocht met Het Koetshuis en daarna met kerkcentrum De Voorhof. Beide locaties gaven zelf aan dit niet mogelijk te achten. Daarna werd contact gezocht met BAS Voetbal, die hier wel mogelijkheden in zag en dit ook heeft aangegeven aan de Gemeente Dronten, maar hierop werd geen antwoord ontvangen.

Ondertussen roert ook de gemeenteraad zich. De fracties van CDA en VVD stelden vragen in de raad over het ontbreken van een testlocatie in Biddinghuizen, zo is te lezen op DeDrontenaar.nl.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top