Flevolamb Flevolamb
Adm. Financiële Advisering Kafa
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Bewust geen teststraat in Biddinghuizen tijdens coronaproef

Vrijdag 5 februari 2021
Bewust geen teststraat in Biddinghuizen tijdens coronaproef
Foto: Pexels.com / rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - Er wordt bewust geen corona-teststraat in Biddinghuizen geopend, omdat onderzoekers dan straks kunnen zien hoe het zit met de bereidheid van inwoners om te reizen voor een coronatest. Dat zei burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten donderdagavond tijdens een commissievergadering.

De fracties van VVD en CDA vroegen zich af waarom er tijdens de eerder aangekondigde grootschalige testen op corona in de gemeente wel testlocaties in Swifterbant en Dronten worden geopend, maar niet in Biddinghuizen. Volgens de burgemeester heeft dat dus ' onderzoekstechnische redenen'. Hij wijst erop dat de proef met grootschalig testen wordt geleid door onderzoekers van universiteiten en ministeries. Het was hun voorstel om in Biddinghuizen òf Swifterbant een teststraat te openen en niet in beide dorpen.

Volgens burgemeester Jean Paul Gebben is het terecht dat daar naar geluisterd is: "Want dat is waar het om gaat, het effect van het onderzoek. Ik heb meteen gevraagd: hoe ga ik dit uitleggen? En toen kreeg ik te horen: doe uw best."

Tijdens de proef mogen alle inwoners van de gemeente Dronten zich drie keer laten testen op het coronavirus, ook al hebben ze geen klachten. Bij elk huishouden valt vanaf volgende week een uitnodiging in de bus.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top