Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Vervangen openbare dixi's door toiletwagens te kostbaar

Vrijdag 5 februari 2021
Vervangen openbare dixi's door toiletwagens te kostbaar
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - "Het is een aardig initiatief van een dame. Punt. En daar laat ik het bij". Dat zei burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten donderdagavond tijdens een discussie over tijdelijk geplaatste openbare dixi's in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. Het vervangen van de dixi's door toiletwagens is volgens Gebben te kostbaar.

De wc's zijn door de gemeente geplaatst, omdat de winkels en restaurants momenteel niet toegankelijk zijn. CDA-raadslid Willemien Wever had er vragen over gesteld. Ze is lovend over het idee van openbare toiletten, maar vindt de geplaatste dixi's niet hygiënisch en niet coronaproof. Wever vindt dat ze vervangen zouden moeten worden door een toiletwagen. Roelf Raterink van de PvdA noemde de plaatsing 'ondoordacht' en wilde weten of de burgemeester advies aan de GGD had gevraagd.

Burgemeester Gebben vertelde dat hij een brief had gekregen van een oudere dame. Haar echtgenoot kon vanwege de coronamaatregelen nergens naar een wc. Naar huis gaan zou te lang duren en toen heeft meneer zijn behoefte op de parkeerplaats tussen de auto's gedaan.

Gebben erkende dat een dixi niet de meest optimale oplossing is: „Maar het gaat om hoge, hoge nood, om mensen die het niet redden om naar huis te gaan. Dan vind ik een dixi beter dan tussen de auto's. Had ik het liever anders gehad? Ja! Maar ik veronderstel dat de mensen er niet in rijen van drie voor staan te wachten. Het is maar een klein groepje.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top