Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Flevolamb Flevolamb
Dit is een artikel van uitvaartdirekt.nl

Uitvaartverzekering afsluiten? Waar moet je op letten?

Vrijdag 5 februari 2021
Uitvaartverzekering afsluiten? Waar moet je op letten?
Foto: uitvaartdirekt.nl

Dit is een artikel van uitvaartdirekt.nl

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet de meest vrolijke bezigheid maar wel een belangrijke. Ruim 70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten. Dit geeft maar weer eens aan dat het een verzekering is waar mensen het belang van inzien.

De kosten van een gemiddelde uitvaart zijn 8000 euro. Als je besluit om je niet te verzekeren dan zullen jouw nabestaanden opdraaien voor de kosten van jouw uitvaart.

Waarop letten bij het afsluiten?
Als je nog geen verzekering hebt afgesloten en je wilt dit alsnog doen dan zijn er enkele punten waar je rekening mee dient te houden.

Allereerst is het verstandig om je op een zo jong mogelijke leeftijd te verzekeren. Als je namelijk ouder wordt dan zal de premie voor de uitvaartverzekering hoger worden. Dit heeft alles te maken met het risico wat de verzekeraar loopt. Iemand op hogere leeftijd zal statistisch gezien eerder komen te overlijden dan een jong persoon.

Uitvaartwensen
Verder is het belangrijk dat je vooraf je uitvaartwensen globaal op papier zet. De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van de wensen die jij hebt voor jouw uitvaart. Cremeren is in de meeste gevallen goedkoper dan begraven en een uitgebreide uitvaart logischerwijs duurder dan een eenvoudige uitvaart.

Door de uitvaartwensen te bepalen kan je al een globale kostenberekening maken en aan de hand daarvan kan je een passende uitvaartverzekering afsluiten.

Soort uitvaartverzekering
Een punt wat ook belangrijk is bij de keuze voor een bepaalde uitvaartverzekering is of je een natura verzekering of een kapitaal uitvaartverzekering wilt afsluiten.

Als je je wilt verzekeringen tegen de kosten voor alle producten en diensten van jouw uitvaart dan is de natura uitvaartverzekering de beste optie. Bij deze vorm van verzekeren hebben jouw nabestaanden bijna niets te regelen voor jouw uitvaart. Dit wordt allemaal gedaan door de uitvaartverzorger die is inbegrepen in de natura verzekering.

Het enige nadeel zover je van een nadeel kan spreken is het feit dat de keuzevrijheid beperkt is. De nabestaanden hebben weinig keuze om veranderingen door te voeren.

Als je liever een uitvaartverzekering afsluit waarbij de keuzevrijheid maximaal is dan is de kapitaal verzekering een betere keuze. Bij deze verzekering bouw je een kapitaal op. Dit geldbedrag zal na overlijden worden uitgekeerd aan de nabestaanden die er de uitvaart mee kunnen verzorgen. Zij hebben alle vrijheid om een uitvaartverzorger in te huren en de uitvaart te gaan organiseren.

Het nadeel hierbij is wel dat de nabestaanden wel veel meer moeten regelen voor de uitvaart. Het is dan ook verstandig om dit vooraf te bespreken met de nabestaanden zodat zij weten wat te doen na het overlijden.

Uitvaartverzekeringen vergelijken
Als je de bovenstaande punten hebt doorlopen dan zul je een keuze moeten maken voor een bepaalde verzekeraar. Het is daarom verstandig om de uitvaartverzekeringen te vergelijken. Let hierbij op zowel de voorwaarden als de premie. Kijk vooral niet alleen naar de premie maar lees de voorwaarden aandachtig door. Als je eenmaal verzekert bent dan heb je nog wel 14 dagen bedenktijd maar daarna zul je het moeten doen met de uitgekozen uitvaartverzekeraar.

Overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar is lastig omdat dit je in de meeste gevallen veel geld zal gaan kosten.

Neem geen overhaaste beslissing en bedenk dat de uitvaartverzekering de enige verzekering is waar je vroeg of laat gebruik van gaat maken.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 25.1 °C
  • 0.0 mm
  • 20.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top