AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Adm. Financiële Advisering Kafa
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Slimme openbare verlichting - kastjes gezocht

Dinsdag 9 februari 2021
Slimme openbare verlichting - kastjes gezocht
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - In Flevoland wordt de komende periode een nieuw digitaal systeem in gebruik genomen om de straatverlichting flexibeler te kunnen besturen. Netbeheerder Liander vervangt de komende weken de laatste oude besturingskastjes. Hierbij roept Liander de hulp in van de inwoners om mee te helpen oude kastjes op te sporen.

Op plaatsen waar deze nog aanwezig zijn, blijft de straatverlichting de komende periode overdag branden. Dit kan dan worden doorgegeven aan de gemeente, net als bij een normale storing aan de straatverlichting.

"Op dit moment stuurt Liander de straatverlichting in de Flevopolder aan met behulp van een zogenaamd ToonFrequent-signaal", schrijft Liander in een persbericht. "Door de digitalisering van de energienetten is het doorgeven van dit signaal inmiddels achterhaald. Nieuwe digitale technologie is betrouwbaarder en biedt meer mogelijkheden. Zo kunnen gemeenten zelf de openbare verlichting per gebied gaan besturen. Hiermee kunnen ze energie besparen en de veiligheid op straat bevorderen".

Locaties kastjes
Het grootste deel van de oude schakelkastjes is al vervangen, echter niet van alle kastjes met een ToonFrequent-ontvanger is de exacte locatie bekend. Daarom gaat Liander vanaf 8 februari de laatste kastjes opsporen en vervangen. Hiervoor wordt de komende weken de straatverlichting 's morgens aangezet via het ToonFrequent-signaal. Op plaatsen waar nog oude schakelkastjes aanwezig zijn, zal de straatverlichting dan overdag branden. De openbare verlichting die al wordt geschakeld met de nieuwe technologie zal overdag gewoon uit zijn. Hierdoor wordt zichtbaar in welke gebieden zich nog oude ontvangers bevinden.

Monteurs van Liander gaan op basis van meldingen aan de gemeente de laatste kastjes vervangen. De periode waarin de straatverlichting overdag wordt aangezet, duurt tot vrijdag 5 maart.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top