Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Dorpsbelangen zoekt oplossing voor hondenpoep

Dinsdag 9 februari 2021
Dorpsbelangen zoekt oplossing voor hondenpoep
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het is één van de grootste ergernissen in de openbare ruimte: hondenpoep. Dorpsbelangen Biddinghuizen gaat zich inzetten voor meer prullenbakken in de gebieden met de meeste overlast en wil graag van de bewoners weten waar deze het beste geplaatst kunnen worden.

"Regelmatig krijgt Dorpsbelangen de vraag, hoe staat het met de aanpak van de hondenpoep? Vaak gevolgd door: 'Het lijkt wel of het erger wordt, je ziet het nu ook al regelmatig op het trottoir'", schrijft de vereniging. Er werd al een inventarisatie uitgevoerd van plekken waar binnen de bebouwde kom veel overlast is.

Avond organiseren
Dorpsbelangen had graag een aantal avonden willen organiseren, om samen met de inwoners (hondenbezitters en niet-hondenbezitters) te praten over mogelijke oplossingen, maar dit is voorlopig nog niet mogelijk. "Maar om het niet helemaal van de 'agenda' te laten verdwijnen, willen we u regelmatig een vraag stellen", schrijft Dorpsbelangen. "De antwoorden helpen ons bij een plan van aanpak voor later dit jaar, en kunnen gebruikt worden bij de informatie/discussieavond".

Locaties doorgeven
In de reacties op een verzoek van Dorpsbelangen om aan te geven waar veel overlast is, werden ook al suggesties over mogelijke oplossingen ontvangen, waaronder het plaatsen van meer prullenbakken. Dorpsbelangen legt daarom de vraag voor aan bewoners: "waar zouden naar uw idee prullenbakken moeten worden geplaatst, zodat de hondenpoepzakjes makkelijker weggegooid kunnen worden?". U kunt uw suggesties per mail sturen aan secretariaat@dorpsbelangen.net.

Redactie BHZnet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top