Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Proef met grootschalig testen op corona is begonnen

Woensdag 10 februari 2021
Proef met grootschalig testen op corona is begonnen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het grootschalig testen op het coronavirus in Dronten is woensdagochtend gestart. Bij burgemeester Jean Paul Gebben is de eerste test afgenomen. Toen de teststraat openging stond er al een aardige rij, vertelt hij.

Dronten is één van de vier deelnemende gemeenten aan de proef met grootschalig testen in Nederland. De gemeente is niet gekozen omdat er een medische oorzaak is, zoals een hoog aantal besmettingen, maar omdat het een 'doorsnee gemeente' is. Verder hebben de inwoners een hoge testbereidheid. Door massaal te testen willen het ministerie van Volksgezondheid en de GGD een beter inzicht krijgen in de verspreiding van het coronavirus.

Drie locaties
In totaal zijn er drie testlocaties. Om genoeg testcapaciteit te hebben, is de bestaande teststraat aan de Nijverheidsweg in Dronten uitgebreid. Daarnaast wordt er getest in sporthal Het Dok en in kerkcentrum De Hoeksteen in Swifterbant. Er wordt bewust geen corona-teststraat in Biddinghuizen geopend. Onderzoekers kunnen zo straks zien hoe het zit met de bereidheid van inwoners om te reizen voor een coronatest.

Sommige inwoners kregen eerder deze week een brief waarin wordt uitgenodigd te komen testen

Brief op de mat
De eerste Drontenaren hebben dinsdag een brief op de mat gehad met de mededeling dat er een test voor ze klaarligt. Niet iedereen krijgt tegelijk een brief. Zo wordt drukte bij de testraten voorkomen. Alle inwoners van twaalf jaar en ouder mogen zich in de periode tot half maart, maximaal drie keer laten testen. Daarbij maakt het niet uit of je wel of geen klachten hebt die op corona zouden kunnen duiden.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Flevolamb
Flevolamb
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top