Flevolamb Flevolamb
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Kerk heeft de oude ramen weer in gebruik

Woensdag 10 februari 2021
Kerk heeft de oude ramen weer in gebruik
Foto: Protestantse gemeente Biddinghuizen - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Het nieuwe kerkgebouw van de Protestantse Gemeente Biddinghuizen is ondertussen in gebruik genomen, al vinden de diensten nu nog online plaats. De inrichting krijgt met de voltooiing van het restaureren van de oude gekleurde ramen ook meer gestalte.

In het oude kerkgebouw was er een hele serie gekleurde ramen in gebruik. Blauwe ramen met als thema 'water' en bruingekleurde ramen met als thema 'land'. Veel van deze ramen uit het oude gebouw zijn behouden en hebben nu een plaats gevonden in het nieuwe kerkgebouw.
Ramen
De blauwe ramen bevinden zich aan de zijde van Het Plein en zijn sinds 4 oktober in gebruik. Voor de bruingekleurde ramen moest nog een oplossing worden gemaakt. De afgelopen maanden hebben gemeenteleden Gert Jan van Tilburg en Gerald Verschuur hieraan gewerkt. De ramen zijn gerestaureerd, voorzien van een nieuwe omlijsting en aan de wand boven de stilteruimte geplaatst, met verlichting erachter. Sinds afgelopen zondag zijn ook deze in gebruik genomen.


Op de eerstvolgende live-gemeenteochtend of gemeenteavond, zullen Van Tilburg en Verschuur de gemeenteleden vertellen over het verloop van het proces.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Kerk
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Voorhof
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top