Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Gemeenteraad wil onderzoek naar oneigenlijk grondgebruik

Donderdag 11 februari 2021
Gemeenteraad wil onderzoek naar oneigenlijk grondgebruik
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De acht fractievoorzitters in de gemeenteraad hebben de Rekenkamer in de gemeente verzocht een onderzoek in te stellen naar het oneigenlijk grondgebruik in de gemeente.

Dan gaat het om inwoners die hun schutting of hun schuur op een stukje grond hebben geplaatst dat niet hun eigendom is. De fractievoorzitters willen niet onderzocht hebben of dat in de gemeente voorkomt. Ze willen dat de Rekenkamer Dronten onderzoekt hoe de de gemeente daar mee omgaat.

Volgens fractievoorzitter Siert Jan Lap van het CDA komen er bij herhaling signalen binnen dat inwoners zich onjuist behandeld voelen door de gemeente. "Zo zijn er voorbeelden van mensen die bij oneigenlijk grondgebruik de mogelijkheid krijgen om het stukje grond te kopen. En als ze daar dan mee instemmen, dan horen ze later dat het niet kan", zegt Siert Jan Lap. "Er zijn ook voorbeelden van inwoners die hun schutting op last van de gemeente verplaatsen. Om dan even later te horen dat de aangewezen plek ook niet klopt."

Geïntimideerd
Bewoners zouden zich ook soms geïntimideerd voelen door de toon waarmee zij door de gemeente op hun fout worden gewezen, zegt Lap. "Bewoners zijn zich doorgaans niet bewust dat ze iets verkeerd doen. En we horen dat inwoners worden aangeschreven alsof ze opzettelijk aan 'landjepik' hebben gedaan." Er zouden ook voorbeelden zijn waar ambtenaren onaangekondigd rondsnuffelen in achtertuinen. "Toen een bewoner vroeg wat die onbekende meneer in de tuin van de buren deed, kreeg hij te horen dat hij zich er niet mee moest bemoeien."

De gemeenteraad wil onderzocht hebben of het gaat om een reeks incidenten of dat de klachten een directe relatie hebben met de gekozen manier van werken. "En dan willen we graag weten hoe de bestuurlijke aansturing vanuit het gemeentehuis verloopt", zegt Lap. De gemeenteraad wil dat het onderzoek door de Rekenkamer Dronten wordt gedaan omdat deze onafhankelijk is van de gemeente. "We hopen dat het onderzoek kan aantonen of en zo ja waar het mis gaat. Want dan kan de Rekenkamer Dronten mogelijk met aanbevelingen komen om het beleid en de uitvoering te verbeteren.

De verwachting is dat de Rekenkamer Dronten nog deze maand laat weten of zij het onderzoek op zich wil nemen. "Daar beslist de Rekenkamer Dronten eigenstandig over", zegt Lap.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top