Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Festivalexperimenten op 13 en 14 maart

Maandag 15 februari 2021
Festivalexperimenten op 13 en 14 maart
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De twee buitenfestivals die in Biddinghuizen gehouden worden om de risico's van coronabesmettingen te testen, zullen 13 en 14 maart gaan plaatsvinden. Dat hebben de organisatoren bekendgemaakt. Op het Lowlandsterrein worden per dag in totaal 1500 bezoekers per festival ontvangen.

Nederlandse organisatoren MOJO en ID&T organiseren elk op een weekenddag een festival. Het festival op zaterdag de 13e wordt een dance-festival. Dat zal van 13.00 uur tot 19.00 uur duren. De dag erna is er een popmuziekfestival, ook van 13.00 tot 19.00 uur. Welke artiesten er 13 en 14 maart op komen treden, wordt later bekend.

Tijdens de festivals worden onderzoeken uitgevoerd door Fieldlab Evenementen. Die onderzoekt hoe er in tijden van corona toch veilige en verantwoorde evenementen georganiseerd kunnen worden. Wie naar een van de festivals wil, moet aan een aantal dingen meewerken. Zo moet er bijvoorbeeld maximaal 48 uur voor het festival een coronatest gedaan worden, en moet de uitslag daarvan negatief zijn. Ook moet er een gezondheidsverklaring ingevuld worden op de ochtend van het festival. Verder kan er tijdens het evenement onder meer gevraagd worden om een temperatuurmeting te doen, en moet de bezoeker na het festival opnieuw een coronatest doen.

Eind deze maand is er ook al een onderzoek van Fieldlab in Flevoland. Tijdens de voetbalwedstrijd van Almere City FC tegen SC Cambuur op 28 februari mogen er 1.500 supporters op de tribune staan.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Lowlands
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Walibi Holland
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Testfestival corona
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 12.4 °C
  • 6.8 mm
  • 16.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top