Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Adm. Financiële Advisering Kafa
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Flevolamb Flevolamb

Ook dit jaar geen Opwekking in Biddinghuizen

Vrijdag 19 februari 2021
Ook dit jaar geen Opwekking in Biddinghuizen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op basis van advies van het interne kernteam van de Pinksterconferentie en gesprekken met de diverse overheidsinstanties heeft Stichting Opwekking het besluit genomen om ook in 2021 geen Pinksterconferentie te organiseren op het terrein van Walibi Holland in Biddinghuizen.

Daarmee komen de plannen voor een kleinere conferentie met gezinnen overdag en jongeren in de avond op deze locatie te vervallen. Het besluit is genomen na professioneel en gedegen advies en na een tijd van gebed. Hiermee wil Opwekking haar verantwoordelijkheid nemen voor de mensen, en het werk dat de stichting is toevertrouwd.

Digitale Pinksterconferentie
Ondanks de teleurstelling voor de jaarlijks duizenden bezoekers en medewerkers van de Pinksterconferentie wil Opwekking ook vooruitkijken en samen zoeken naar mogelijkheden om de boodschap te blijven verkondigen. De kerk heeft zich door de eeuwen heen en dwars door tijden van crisis altijd creatief en flexibel getoond en dat is ook nu hard nodig. Daarbij is de digitale ontwikkeling een krachtig middel. Ook dit jaar benut Opwekking die mogelijkheden en zal het programma van de Pinksterconferentie geheel digitaal worden aangeboden. In samenwerking met diverse organisaties ontwikkelt Opwekking een gevarieerd programma en diensten voor alle doelgroepen. Een groot deel van de diensten zal live worden uitgezonden en te volgen zijn via het platform van de digitale Pinksterconferentie.

Lokale pinkstervuurtjes
Al eerder communiceerde Opwekking de droom dat, nu het niet in Biddinghuizen mogelijk is, er door het hele land lokale pinkstervuurtjes zullen ontstaan. Opwekking zal het organiseren hiervan ondersteunen door thuispakketten, die allerlei materialen bevat om samen de Pinksterconferentie te beleven. Ook voor groepen, zoals gemeenten, kringen en campings, is materiaal beschikbaar en wordt de mogelijkheid geboden om voor een deel het weekendprogramma zelf samen te stellen. Op de zondagmorgen is het plan met zoveel mogelijk mensen en kerken samen online het avondmaal te vieren.

Vanaf 1 maart is er meer informatie beschikbaar en kunnen de thuispakketten besteld worden via http://www.ikganaaropwekking.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Opwekking
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
Adverteerder in de rubriek Pinksterconferentie
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 10.0 °C
  • 0.0 mm
  • 9.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top