Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Delta Dierenartsen ontvangt internationaal erkend gouden keurmerk

Maandag 1 maart 2021
Delta Dierenartsen ontvangt internationaal erkend gouden keurmerk
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Delta Dierenartsen heeft het gouden keurmerk katvriendelijke kliniek (Cat Friendly Clinic, CFC) ontvangen. Dit programma is ontwikkeld door de International Society of Feline Medicine, de diergeneeskundige afdeling van de toonaangevende internationale charitatieve instelling International Cat Care.

Het doel van het programma is het bevorderen van het welzijn en een hoge verzorgingsstandaard van alle katten die opgenomen zijn in, of een bezoek brengen aan een dierenkliniek.

In het kader van dit programma moet een dierenartsenpraktijk voldoen aan een aantal strikte criteria, waaronder het voorzien in faciliteiten, aantoonbare activiteiten en een bewezen houding van het personeel ten behoeve van het reduceren van stress bij katten. Dit geldt voor zowel katten die zijn opgenomen als katten die een bezoek brengen aan de kliniek.

De criteria omvatten onder meer aparte wachtruimtes voor honden en katten, katvriendelijke verblijven en diergeneeskundige uitrusting die is toegesneden op de behandeling van katten. Bovenal wordt personeel gestimuleerd om respectvol en voorzichtig om te gaan met katten. Klinieken worden geacht zich te houden aan strenge normen voor veterinaire zorg, waaronder het continu bijhouden van kennis op het gebied van medische zorg voor katten.

Dennis van Klingeren, mede-eigenaar van Delta Dierenartsen en "kattenambassadeur" voor de kliniek, is trots op de toekenning van het hoogst haalbare keurmerk katvriendelijke kliniek, het gouden keurmerk: "We wilden dat een bezoek aan onze kliniek zo weinig mogelijk stress zou opleveren bij zowel katten als hun eigenaars. Katten kunnen heel nerveus worden als ze uit hun bekende omgeving gehaald worden. Dat kan ervoor zorgen dat eigenaren minder snel hulp zoeken bij een dierenarts als hun kat dat nodig heeft. De accreditatie als katvriendelijke kliniek betekent voor ons de belofte dat we ons houden aan een hoog niveau bij de medische verzorging van katten, met zorgzame aandacht en kennis van zaken."

De International Society of Feline Medicine heeft het initiatief voor katvriendelijke klinieken genomen om dierenklinieken te stimuleren veranderingen door te voeren om het welzijn van katten die onder hun zorg vallen, te verbeteren. Het programma adviseert klinieken over het optimaliseren van hun ruimtes voor katten, het verzorgen van ondersteuning bij trainingen voor personeel, omgangstechnieken en katspecifieke cliëntenzorg.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dieren
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top