Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

OFW blikt terug op een bijzonder en bewogen jaar

Donderdag 4 maart 2021
OFW blikt terug op een bijzonder en bewogen jaar
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Een bijzonder jaar, dat was 2020 ook voor Oost Flevoland Woondiensten (OFW) en haar huurders. Het was een jaar dat vooral gedomineerd werd door Corona. Toch kon bij OFW, met enige aanpassing en creativiteit, veel werk wel doorgang krijgen met een aantal mooie resultaten tot gevolg.

2020 was het jaar waarin een nieuwe directeur bestuurder aantrad, die op zijn eerste werkdag niet eens naar kantoor kon en ook de Raad van Commissarissen een nieuwe voorzitter kreeg. Vertrekkende en nieuwe collega's moesten het doen zonder een fysiek afscheid of welkom. Een jaar zonder handdrukken en schouderklopjes, maandenlang geen reparaties uitvoeren en werken op afspraak.

Noek Pouw, directeur bestuurder OFW: "Je zou hiermee denken: een heel slecht jaar. Een jaar om snel te vergeten, maar dat zou 2020 tekort doen. Waar veel bedrijven het moeilijk hebben of zelfs helemaal dicht zijn, heeft OFW deze crisis tot nu toe eigenlijk wonderlijk goed doorstaan. Aan onze resultaten is het zelfs niet af te zien. Ook in 2020 hebben we onze huurders van dienst kunnen zijn én tegelijk kunnen werken aan verbetering van onze processen en organisatie."

2020 in cijfers

  • 550 woningzoekenden aan een nieuwe woning geholpen (276 regulier en 285 studenten). OFW heeft daarmee ongeveer evenveel reguliere huurders aan een woning kunnen helpen als vorig jaar (283 in 2019).
  • 98% van alle woningen verhuurde OFW aan haar doelgroep. Daarnaast haalde OFW haar taakstelling op vergunninghouders en begint het nieuwe jaar zelfs met een kleine voorstand.
  • Gemiddeld 500 beantwoorde telefoontjes per week. Veel meer dan normaal (een stijging van zo'n 40% ten opzichte van vorig jaar). Het kwaliteitslabel KWH werd verlengd en huurders waren overall iets tevredener over de dienstverlening dan vorig jaar.
  • 2.700 woningen werden bezocht voor een reparatie. Ondanks Corona en meerdere kantoorsluitingen bijna net zoveel als vorig jaar.
  • 170 nieuwe woningen in aanbouw en voorbereiding. Het Palet in De Gilden in Dronten ging van eerste paal tot oplevering in nog geen jaar. In maart 2021 kunnen de nieuwe bewoners erin. Rond de jaarwisseling 2021/2022 geldt dat ook voor de appartementen aan de Lijzijde, waar OFW september 2020 mee startte.
  • 187 gasloze woningen per eind 2020.
  • 1.13 als Energie-index, waarmee OFW nog verder onder de score kwam die nodig is voor gemiddeld energielabel A (≤ 1,2). OFW bereikte dit door modernisering van de Groenlandstraat e.o. en het plaatsen van zonnepanelen bij individuele huurders en, projectmatig, op seniorencomplex De Tas in Biddinghuizen. In totaal ging het in 2020 om ca. 1.700 zonnepanelen op bijna 190 woningen. OFW heeft inmiddels meer dan 800 woningen voorzien van zonnepanelen, wat ongeveer 20% van de woningvoorraad is. Dit zijn bijna 6.700 zonnepanelen voor individuele woningen en 139 voor collectief elektraverbruik.


"Deze resultaten geven ons trots, het vertrouwen en de energie om in 2021 verder te bouwen aan een bloeiend OFW en mooi Dronten voor onze huurders." aldus Noek Pouw.

Jaarverslag 2020
Meer resultaten lezen? Binnenkort publiceert OFW haar jaarverslag op www.ofw.nl.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 20.7 °C
  • 0.0 mm
  • 16.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top