Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Flevolamb Flevolamb
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Ministerie geeft toestemming voor proef met nieuwe corona-app

Woensdag 10 maart 2021
Ministerie geeft toestemming voor proef met nieuwe corona-app
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geeft toestemming voor de proef met de nieuwe app Coronacheck. Daardoor kunnen bezoekers sneller aantonen dat ze negatief getest zijn op het coronavirus. De app wordt dit weekend getest bij de twee proeffestivals op het evenemententerrein in Biddinghuizen.

Organisator Fieldlab Evenementen maakte eerder deze week de plannen voor de nieuwe app bekend. Het kabinet vroeg zich toen nog af of de verbinding tussen de applicatie en de daadwerkelijke coronatest in orde is. De bedoeling is dat de applicatie de komende maanden ook wordt ingezet bij andere concerten en musea.

Vinkje
Volgens organisator Tim Boersma van Fieldlab Evenementen werkt de methode sneller dan de uitslag van een coronatest via de mail. Bij de test krijgt een bezoeker een code, die moet worden ingevoerd in de app. Die maakt een zogeheten QR-code aan, die de medewerkers van het festival bij de ingang kunnen scannen. Als de app een groen vinkje laat zien, mogen gasten naar binnen. Dat betekent dat de bezoeker negatief getest is en dat die recent genoeg is. Daarnaast zitten in de app maatregelen om te voorkomen dat mensen met de negatieve uitslag van een ander naar binnen proberen te komen.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Defqon.1
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
Adverteerder in de rubriek Lowlands
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top