0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Spreid de voorjaarsdrukte, open 31 maart ook de attractieparken

Vrijdag 12 maart 2021
Spreid de voorjaarsdrukte, open 31 maart ook de attractieparken
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Dagattracties moeten net als de buitenterrassen op 31 maart opengesteld worden. Dat schrijft Mascha van Till-Taminiau, directeur van Walibi Holland in Biddinghuizen. Volgens de voorzitter van de branchevereniging Club van Elf, is het openen van de doorstroomlocaties zoals musea en attractieparken noodzakelijk. Op die manier wordt volgens haar de voorjaarsdrukte goed gespreid.

"Met het voorjaar in aantocht gaat Nederland er massaal op uit en is de trek naar stadsparken, stranden en bossen onhoudbaar. Dagattracties roepen het kabinet dan ook op om de doorstroomlocaties tegelijkertijd met de buitenterrassen van de horeca te openen om de drukte op een verantwoorde manier te spreiden", stelt de Club van Elf.

'Kabinet neemt groot risico'
Volgens Van Till-Taminiau neemt het kabinet een groot risico als de dagrecreatie dicht blijft. "Dierentuinen, musea en attractieparken zijn bij uitstek geschikt voor gereguleerde spreiding van bezoekers. Het zou onverstandig zijn om tijdens deze crisis nu chaos in de publieke ruimte te riskeren, terwijl er professionele begeleiding en beschikbaarheid van commerciële dagattracties is."

Veilig protocol voor opening ligt er al
Vorig jaar heeft de branchevereniging een protocol opgesteld met maatregelen om bezoekers een coronaproof dagje uit te kunnen bieden. Volgens Till-Taminiau is dat jaar ook meteen bewezen dat het protocol werkt en dat dagjes uit naar een pretpark of museum moeten kunnen.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Walibi Holland
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top