Teakhouten meubelen PolderTEAK
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Proef met grootschalig testen op corona afgelopen

Maandag 22 maart 2021
Proef met grootschalig testen op corona afgelopen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het grootschalig testen op corona in de gemeente Dronten is afgelopen. De proef heeft zes weken geduurd. Deze week wordt het contact- en brononderzoek nog afgerond. Hoeveel inwoners hebben meegedaan, is nog niet bekend. De cijfers worden geanalyseerd door verschillende instanties, zoals de GGD en meerdere ziekenhuizen. In de loop van april wordt er meer bekend over de resultaten.

Op woensdag 11 februari begon de proef met grootschalig testen op corona in sporthal 't Dok. Burgemeester Jean Paul Gebben was de eerste die getest werd. Minister De Jonge van Volksgezondheid meldde dat er tot en met 19 februari 6700 mensen meededen. Op 10 maart waren dit er 14.000. Dat is veel minder dan waarop vooraf werd gerekend, liet de minister weten. Op hoeveel testen de teller uiteindelijk is terechtgekomen, is nog niet bekend.

Alle inwoners van de gemeente Dronten mochten zich maximaal drie keer laten testen, ook als ze geen klachten hadden. De GGD wil er zo onder meer achter komen hoeveel mensen ziek zijn zonder dat ze klachten hebben. Verder worden de resultaten van het grootschalig testen gebruikt om de logistiek en organisatie van het testen te verbeteren.

Doorsnee gemeente
De gemeente Dronten is één van de vier gemeenten die meedoen aan de proef. De gemeente is niet gekozen vanwege een medische reden, zoals een hoog aantal besmettingen, maar omdat het een 'doorsneegemeente' is. Verder zouden de inwoners van de gemeente Dronten een hoge testbereidheid hebben.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 9.5 °C
  • 0.0 mm
  • 15.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top