Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Hoop na testfestivals, maar losgaan in juli lijkt nog te vroeg

Maandag 22 maart 2021
Hoop na testfestivals, maar losgaan in juli lijkt nog te vroeg
Het parkeerterrein van het Fieldlab festival, gezien vanaf de Spijkweg
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De testfestivals van Fieldlab het afgelopen weekeinde in Biddinghuizen hebben vooral voor positieve geluiden gezorgd. Er kon onder strenge voorwaarden twee dagen worden gefeest op het evenemententerrein.

Volgens Tim Boersma van Fieldlab zijn de resultaten van alle Fieldlab-experimenten van de afgelopen tijd veelbelovend. "Het ziet er hoopgevend uit", zegt hij. "Over een week of drie hebben we de resultaten en weten we meer".

Voor de organisatoren hangt er veel af van de testen. Ruben Brouwer van MOJO zegt dat Lowlands en andere festivals gewoon worden voorbereid, in de hoop dat de proeven bewijzen dat het mogelijk is om concerten coronaveilig te houden. "Als je kijkt hoe blij mensen hier zijn, zowel voor als achter het podium, dan kun je daar alleen maar een grote glimlach van krijgen".

Rosanne Janmaat van ID&T hoop dat bijvoorbeeld Sensation in Amsterdam op 3 juli kan doorgaan, maar dat gaat er om spannen. Ze denkt dat Decibel Outdoor in Hilvarenbeek in augustus het eerste 'normale' festival wordt dat doorgaat.

Een versoepeling van de coronamaatregelen zit er op dit moment niet in, omdat de besmettingscijfers weer aan het stijgen zijn. Demissionair minister Ingrid van Engelshoven vindt het te vroeg om al conclusies te trekken, maar 'het ziet er heel hoopvol uit dat de komende zomer weer meer mogelijk is', zegt ze.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Defqon.1
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Lowlands
Tel. 0321-333169
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top