Flevolamb Flevolamb
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Op weg naar Pasen

Maandag 29 maart 2021
Op weg naar Pasen
Foto: Protestantse Gemeente Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - 4 en 5 april is het Pasen. De week voor Pasen wordt ook wel de Goede of Stille week genoemd. De Protestantse Gemeente Biddinghuizen (PGB) heeft hiervoor, naast de online diensten, een tweetal wandelroutes uitgezet in het dorp.

Kruiswegwandeling
De Kruiswegwandeling is naar aanleiding van het thema in deze periode: 'Ik ben er voor jou, zeven keer barmhartigheid'. In de stille week van 28 maart tot en met 4 april zal er door het dorp een route te wandelen zijn langs 14 locaties waar iets creatiefs te bewonderen is rond dit thema.

"We hebben diverse kunstenaars gevraagd om iets te maken, wat zij hierbij vinden passen," vertelt Coby de Boer. "Bij Het Erf 106 (en als download via onze website) ligt een plattegrond klaar waarmee u de route kunt volgen."

Paaschallenge
Naast deze Kruiswegwandeling is er ook een Paaschallenge. De route hiervan loopt synchroon aan die van de Kruiswegwandeling. Het thema is: De weg door Jeruzalem. Op verschillende adressen hangt een QR-code die bij deze Challenge hoort. "Het is een tocht die je meeneemt door de stad Jeruzalem in de tijd van Jezus. Onderweg volgt een aantal opdrachten en puzzels om zo stil te staan en na te denken over de laatste dagen van Jezus' leven," laat Karin Steeneveld vanuit het jeugdwerk van de PGB weten. "Neem dus je smartphone mee en scan de codes die je onderweg tegenkomt."

Zo lopen er deze week twee routes door het dorp. Routes die uitdagen tot gesprek, tot nadenken, tot in actie komen. De informatie kun je vinden bij het startpunt op Het Erf 106, maar is ook als download beschikbaar via de website van de Protestantse Gemeente.

"Je kunt starten op elk gewenst punt," laat Coby nog weten. Foto's en ervaringen deel je via tweedescriba@pgbiddinghuizen.nl, of rechtstreeks op sociale media met #PaaschallengeBiddinghuizen.

Welkom bij de online diensten
In de dagen voor Pasen en op Pasen zelf zijn de diensten van de PGB mee te vieren en mee te beleven via kerkdienstgemist.nl. De Protestantse Gemeente Biddinghuizen nodigt iedereen van harte uit hiervoor.

Donderdag 1 april 19:30 uur Viering op Witte Donderdag, met Heilig Avondmaal wat je thuis mee kunt vieren
Vrijdag 2 april 19:30 uur Viering op Goede Vrijdag
Zondag 4 april 9:30 uur Feestelijke dienst op Eerste Paasdag

Nieuwe Paaskaars
Met Pasen viert de PGB dat de dood niet het einde is, maar dat Jezus is gestorven en opgestaan. "Daarmee liet Hij ons weten: 'Ik ben er voor jou!' en zo mogen we er voor elkaar zijn. In het vertrouwen dat het Licht van Pasen wat zichtbaar is in het licht van de (nieuwe) Paaskaars met ons meegaat." schrijft de gemeente verder. "Vier je mee?"

Meer weten? www.pgbiddinghuizen.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Kerk
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 6.2 °C
  • 0.0 mm
  • 7.8 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet WK2022 Voetbalpoule
BHZNet WK2022 Voetbalpoule BHZNet WK2022 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top