Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Sociaal wijkteam steelt zich voor

Woensdag 31 maart 2021
Sociaal wijkteam steelt zich voor
Van links naar rechts: Inge Vreugdenhil (buurtsportcoach), Winanda Wouda (sociaal werker) en Michelle Knol (jongerenwerker).
Foto: De Meerpaal

BIDDINGHUIZEN - Je huis is je thuis en je buurt is je leefgebied. Voor veel mensen speelt een belangrijk deel van hun leven zich af in hun eigen wijk. Iedere dinsdag is het hele wijkteam Biddinghuizen, bestaande uit Winanda Wouda (sociaal werker), Inge Vreugdenhil (buurtsportcoach) en Michelle Knol (jongerenwerker), aanwezig in Biddinghuizen.

Inge: "Als team werken we vanuit het educatief centrum of het Koetshuis, maar veelal zijn we letterlijk in de wijk te vinden. Voor activiteiten, voor afspraken met netwerkpartners, maar bovenal om de vraag op te halen die er onder inwoners leeft. Bij ons kun je terecht met al je vragen. We hebben weliswaar niet altijd de oplossing direct paraat, maar we kennen wel de weg en kunnen je daarbij ondersteunen."

Team Biddinghuizen fungeert als spin in het web. Winanda: "De saamhorigheid in Biddinghuizen is groot. Veelal worden vraagstukken onderling opgelost. Dat vind ik ook zo mooi aan dit dorp. We werken naar samenredzaamheid; je weet precies bij wie je terecht kunt en de bereidheid om te helpen is hier ontzettend groot. Maar soms kun je best wat hulp of ondersteuning gebruiken en daar helpen we graag bij."

"We hebben het hier goed voor elkaar"
Team Biddinghuizen is het unaniem met elkaar eens: ze hebben het hier goed voor elkaar. Een fijne plek om te werken, betrokken inwoners en een overzichtelijk netwerk waarmee volop wordt samengewerkt. Maar ook hier ligt eenzaamheid op de loer. Jongerenwerker Michelle: "We merken het binnen alle leeftijdsgroepen. Ook jongeren staan nog net niet rammelend aan de deur van het Koetshuis om te vragen wanneer ze weer naar binnen mogen. Voor deze doelgroep probeer ik zoveel als mogelijk online te organiseren."

En ondanks dat mensen elkaar minimaal buiten kunnen ontmoeten blijven de sociaal werkers actief op straat. "We blijven veilig staan bij de voordeur, maar soms werkt elkaar opzoeken gewoon echt beter dan via de telefoon", vertelt Winanda. "Vaak neem ik dan mijn eigen koffie mee en zo drinken we dan een bakkie aan de deur. Soms zijn het de kleine dingen waarin je iets voor een ander kunt betekenen."

"Wat je buurt verrijkt, verrijkt jou"
Winanda: "Opvallend zijn de vraagstukken die bij ons binnen komen. Veelal zijn ze niet individueel gericht, maar juist gekeken vanuit het oogpunt om de buurt of wijk te verbeteren. Ik vind het mooi om te zien dat mensen hier niet alleen iets voor zichzelf doen, maar ook denken vanuit een ander perspectief." Inge vult aan: "Ik vind het mooi om mensen op de juiste plekken te zetten en weer aan nieuwe mensen te koppelen waardoor er weer mooie dingen ontstaan. Zo maken jouw buurt met elkaar een stukje mooier."

Heb je een vraag of een goed idee voor in jouw buurt of wijk? Team Biddinghuizen van De Meerpaal Welzijn is bereikbaar via WelzijnBiddinghuizen@meerpaal.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Koetshuis
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek Meerpaal
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 3.0 °C
  • 0.2 mm
  • 6.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top