Teakhouten meubelen PolderTEAK
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Onderzoek in de ondergrond voor aardwarmte

Vrijdag 2 april 2021
Onderzoek in de ondergrond voor aardwarmte
Afbeelding ter illustratie
Foto: Freeimages.com / rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - In de hele provincie wordt tot eind juni onderzocht of de ondergrond geschikt is voor de winning van aardwarmte. De werkzaamheden horen bij een landelijk onderzoek om de Nederlandse ondergrond in beeld te brengen.

Doel van het onderzoek is om precies in te kunnen schatten waar aardwarmte als duurzame energiebron kan worden gebruikt. Het onderzoek is een verkenning, het winnen van aardwarmte maakt geen onderdeel van uit dit onderzoek.

Tijdens het onderzoek worden geluidsgolven de ondergrond in gestuurd om zo de dikte en ligging van de onderliggende aardlagen in kaart te brengen.

Aardwarmte wordt gezien als een duurzame brandstof. Bij aardwarmte wordt warm water dat in diepere grondlagen zit,vaak op een diepte van 1,5 tot 4 km, gebruikt. Hoe dieper je komt, hoe warmer het water. Dit water wordt opgepompt en via leidingen naar huizen, kantoren, glastuinbouw of lichte industrie geleid. De CO2 uitstoot is bij aardwarmte 80% lager dan bij aardgas. Daarnaast is het een energiebron die steeds opnieuw kan worden gebruikt. Wat het dus duurzaam maakt.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Milieu
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top