Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Eburgerbrug twee weekenden afgesloten

Woensdag 7 april 2021
Eburgerbrug twee weekenden afgesloten
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De Elburgerbrug, onderdeel van de N309 (Flevoweg/Elburgerweg) bij Elburg is de komende twee weekenden van 10/11 en 17/18 april afgesloten voor al het wegverkeer. De afsluiting gaat al in op vrijdagavond om 21.00 uur en duurt tot maandagochtend 6.00 uur.

Voor voetgangers, fietsers en bromfietsers vaart er op zaterdag en zondag van 8.00 uur 's ochtends tot 20.00 uur 's avonds een gratis veerpont. De omleidingsroute voor het snelverkeer loopt via het aquaduct bij Harderwijk of via de Roggebotsluis bij Dronten. In het weekend van 10/11 april is de voorkeursroute via Harderwijk. In datzelfde weekend loopt er via de N307 bij Roggebot nl. ook een omleidingsroute als gevolg van werkzaamheden aan de A6.

Op bijgevoegd kaartje staan de omleidingsroutes aangegeven.

Scheepvaart
Voor de scheepvaart (hoger dan 5.50 m) geldt op dit moment dat er dagelijks op aanvraag een doorvaartmogelijkheid is om 11.00 uur. In het eerste weekend, op zaterdag 10 en zondag 11 april is er echter ook voor de scheepvaart geen brugopening mogelijk.

Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen
De afsluiting van de Elburgerbrug is nodig om het nieuwe bedienings- en besturingssysteem van de brug te testen. Dit is een belangrijk onderdeel van de renovatiewerkzaamheden aan de Elburgerbrug die 22 februari van start zijn gegaan en op vrijdag 23 april volgens planning worden afgerond. De renovatie van de Elburgerbrug is onderdeel van het project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen van de provincie Flevoland. In dit programma worden in vier jaar alle beweegbare bruggen en sluizen op 16 verschillende locaties in de provincie gerenoveerd. De Elburgerbrug is de 5e locatie, die binnenkort opgeleverd wordt. Het gehele project moet volgens planning in april 2023 afgerond zijn.

Actuele informatie
In de BouwApp staat actuele informatie over de werkzaamheden aan de Elburgerbrug. De BouwApp kan gratis worden gedownload via de App store of de Google Play store.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top