Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adm. Financiële Advisering Kafa
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Nieuw testevenement BacktoLive Walibi in mei

Woensdag 14 april 2021
Nieuw testevenement BacktoLive Walibi in mei
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - In een nog nader te bepalen weekend in mei vindt er in Biddinghuizen een nieuw tweedaags Fieldlab-testevenement plaats. Het gaat om BacktoLive Walibi, een muziekfestival waarbij negenduizend bezoekers met een overnachting welkom zijn.

Het evenement staat op de lijst met elf nieuwe Fieldlab-evenementen, waarvoor het kabinet dinsdagavond toestemming heeft gegeven. Het Eurovisie Songfestival geldt als twaalfde en is een apart evenement. Aan de nieuwe lijst met evenementen voegt het ministerie van Economische Zaken nu ook 'doorstroomlocaties' zoals pretparken toe.

Festival met overnachting
Tim Boersma van Fieldlab zegt dat het testevenement plaatsvindt op het evenemententerrein in Biddinghuizen, waar gewoonlijk ook Lowlands en Defqon worden gehouden. Het gaat om een festival met overnachting, waarbij de bezoekers in een tentje kunnen blijven slapen. De gasten maken volgens Boersma geen gebruik van de huisjes van het aangrenzende Walibi Village. Een woordvoerder van Walibi kon dinsdagavond niet zeggen of Walibi Holland ook bij de proef betrokken is.

Het is ook nog niet duidelijk hoe het festival er precies gaat uitzien. Over het muziekgenre en de artiesten lopen nog gesprekken met Mojo en ID&T. Bezoekers van de elf nieuwe evenementen doen maximaal 24 uur vooraf een sneltest en worden gevraagd vijf dagen na het evenement nog een PCR-test te laten doen. Omdat BacktoLive Walibi een tweedaags evenement is, is er op de tweede festivaldag ook een tweede sneltest verplicht. Mocht je als bezoeker op het festival op dat moment alsnog positief testen, dan moet je het festivalterrein verlaten.

Fieldlab werkt voor alle testen samen met de Stichting Open Nederland.

Eerder al twee evenementen bij Walibi Holland
Fieldlab heeft op 20 en 21 maart al twee testevenementen op het evenemententerrein bij Walibi Holland gehouden. Het eerste was een dancefestival, op de tweede dag traden er pop- en rockartiesten op. Per evenement waren er 1.500 bezoekers welkom, maar alleen nadat zij vooraf een PCR-test hadden ondergaan met een negatieve uitslag. Vorige week werd bekend dat ondanks de voorzorgsmaatregelen op beide dagen mogelijk toch zestien bezoekers besmet zijn geraakt.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Defqon.1
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Lowlands
Adm. Financiële Advisering
Kafa
Adverteerder in de rubriek Walibi Holland
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.0 °C
  • 27.4 mm
  • 12.3 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top