Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Gemeente wil Rietweg volgend jaar grondig aanpakken

Donderdag 15 april 2021
Gemeente wil Rietweg volgend jaar grondig aanpakken
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het gemeentebestuur van Dronten wil het Dronter deel van de Rietweg al volgend jaar grondig aanpakken in plaats van in 2025. Als de gemeenteraad daar mee akkoord gaat, wordt er 3,6 miljoen euro voor uitgetrokken.

Sinds 2018 is de weg ernstig verzakt. Uit onderzoek, in opdracht van de gemeente Dronten, is gebleken dat het te maken heeft met de kleilaag onder het wegdek. Die laag is vanwege de aanhoudende warme zomers gekrompen en uitgedroogd. Als een kaartenhuis zakken daardoor alle bovenliggende lagen naar beneden, met verzakkingen tot gevolg. Een verkeersdeskundige bekeek onlangs op verzoek van Omroep Flevoland de situatie op de Rietweg. Hij oordeelde toen dat de weg zo snel mogelijk gerepareerd moest worden.

De afgelopen jaren zijn er al de nodige kosten gemaakt voor onderhoud aan de 11 kilometer lange weg. In 2025 stond een flinke renovatie gepland waarbij de weg, inclusief de fundering, zou worden aangepakt. De gemeente loopt volgens het college het risico dat er tot 2025 nog dure herstelwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Het college wil daarom de plannen naar voren trekken.

Wethouder Roelof Siepel zegt dat er op termijn ook gesprekken volgen met agrarische ondernemers langs de weg. Hij wil de werkzaamheden aan de weg proberen te plannen buiten het agrarische seizoen. Ook wordt er kritisch gekeken of er nog iets aangepast moet worden aan het fietspad en aan de rij bomen langs de Rietweg.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top