Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adm. Financiële Advisering Kafa
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

GGD Flevoland opent vaccinatielocatie in Dronten

Woensdag 21 april 2021
GGD Flevoland opent vaccinatielocatie in Dronten
Foto: Pexels.com / cottonbro / rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - GGD Flevoland opent met ingang van 3 mei een vaccinatielocatie in Dronten. In overleg met de gemeente is gekozen voor Sporthal 't Dok. Eerder gebruikte de GGD deze locatie als locatie voor de pilot grootschalig testen.

Bovenregionaal
Wethouder Irene Korting is blij dat er nu ook gevaccineerd wordt in Dronten. "Het is fijn dat er nu ook een vaccinatielocatie in Dronten is. Inwoners van de gemeente kunnen zo voor een vaccinatie terecht in hun eigen gemeente." Korting benadrukt: "Net als de andere vaccinatielocaties in Flevoland heeft ook de vaccinatielocatie in Dronten een bovenregionale functie. Niet alleen inwoners van de gemeente Dronten kunnen hier gevaccineerd worden, maar ook inwoners uit andere gemeenten."

Afwisselend in Dronten en Zeewolde
GGD Flevoland neemt bij aanvang twee zogenaamde priklijnen in gebruik. Afhankelijk van de beschikbaarheid van het vaccin wordt wekelijks besloten hoeveel lijnen in gebruik worden genomen. De hal biedt ruimte aan zes lijnen.

GGD Flevoland gaat in eerste instantie om de twee weken gedurende een week vaccineren in Dronten. In de week dat er niet gevaccineerd wordt in 't Dok, vaccineert de GGD in Zeewolde. De locatie daar wordt op 6 mei in gebruik genomen. Er wordt wekelijks op donderdag gewisseld tussen de locaties. Er is gekozen voor deze dag vanwege de aanleveringsmomenten van de vaccins.

GGD Flevoland vaccineert inwoners van Flevoland conform de vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid. Mensen die in aanmerking komen voor een vaccinatie door de GGD krijgen een uitnodiging thuisgestuurd, zij hoeven hier niets voor te doen. Wanneer zij een uitnodigingsbrief hebben gekregen kunnen zij bellen voor een afspraak via het telefoonnummer dat vermeld staat in de brief die zij ontvangen.

Voor meer informatie kijk ook op: https://coronavaccinatie.nl

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top