Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Flevolamb Flevolamb
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Filerijden voor zelf geplukt bosje tulpen

Maandag 26 april 2021
Filerijden voor zelf geplukt bosje tulpen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het was zondag filerijden voor tulpen bij Hanneke's Pluktuin in Biddinghuizen. De topdrukte veroorzaakte wachttijden voor de ingang die opliepen tot ruim 20 minuten. Dat mocht voor tulpenliefhebbers de pret niet drukken: naar schatting kwamen zo'n 800 mensen zondag tulpen plukken.

Hanneke Monsma, van Hanneke's Pluktuin, heeft haar man ingeschakeld om het verkeer in goede banen te leiden. "Volgens mij gaat het wel goed", zegt ze tevreden. De drukte verbaast haar helemaal niet: "De mensen willen naar buiten, het is mooi weer. Ze willen bloemetjes op de vaas, want ja, dit is het begin van het voorjaar".

Bosje voor oma
De stemming was dan ook uitgelaten in de pluktuin. Stelletjes en gezinnen lieten zich niet tegenhouden door het lange wachten. Zo plukte Luuk een bos rode, paarse en gele tulpen voor zijn oma in Zeeland. "Die hebben we al een jaar niet gezien", vertelt zijn vader. In de pluktuin krijgen mensen een schaar waarmee ze zelf een mooie bos tulpen kunnen knippen en samenstellen. Die bos wordt netjes ingepakt door Monsma en kan mee naar huis.

Nog in de knop
Dat de tulpen dit jaar door de kou langer gesloten blijven is voor de pluktuin ideaal. "Mensen kunnen geen foto's maken", legt Monsma uit. Dat is ideaal, want tulpen in de knop zijn perfect voor de plukker: "Mensen hebben zo hele mooie tulpen op de vaas. Ik heb geluk!"

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 11.9 °C
  • 0.0 mm
  • 16.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top