Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Adm. Financiële Advisering Kafa

Locatie gevonden voor project Tiny Houses in Biddinghuizen

Donderdag 29 april 2021
Locatie gevonden voor project Tiny Houses in Biddinghuizen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Al enige tijd is de initiatiefgroep Tiny Houses in gesprek met de gemeente Dronten om hun plan voor een innovatieve woonvorm binnen de gemeente te realiseren. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dronten heeft na een brede inventarisatie een locatie gevonden waarop tien tiny houses in de gemeente geplaatst kunnen worden.

Wethouder Peter van Bergen en initiatiefnemers Duco van Dijk en Karen de Vrij namen vrijdag 23 april een kijkje bij de locatie 'De Wierse' in de wijk 'De Graafschap – fase 3' in Biddinghuizen, waar de initiatiefgroep Tiny Houses hun plannen kunnen gaan uitvoeren.

Innovatieve en duurzame woonvorm
Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover het plan van de initiatiefgroep om in de gemeente de komst van tiny houses mogelijk te maken. Deze innovatieve en duurzame woonvorm past in de plannen van de Woonvisie van de gemeente Dronten. Zij faciliteren dan ook bij het realiseren van de plannen voor deze tijdelijke woonvorm voor de komende vijf jaar in de gemeente Dronten.

Na integrale afstemming binnen de gemeente viel de keuze op de locatie in Biddinghuizen. Een voorwaarde is namelijk dat de grond voor meerdere jaren tijdelijk beschikbaar moet zijn. Om het initiatief te realiseren moet er nog het nodige gedaan worden. In de volgende stap worden in samenwerking met de initiatiefgroep de randvoorwaarden voor het initiatief vastgesteld. Ook wordt de nadere uitwerking en de invulling van de locatie besproken.


Mooi maatschappelijk initiatief
Initiatiefnemer Duco van Dijk is blij dat er een locatie gevonden is waarmee hij zijn plan kan realiseren: "Het is een mooie open locatie met veel zon en wind. Dat is een voordeel als je duurzaam wilt leven én zelfvoorzienend wilt zijn." "We willen graag iets terug geven aan de maatschappij", vult Karen de Vrij aan. Ook wethouder Peter van Bergen is enthousiast: "Dit initiatief is van grote toegevoegde waarde. We faciliteren dit mooie project in onze gemeente graag."

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Wonen
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
Adverteerder in de rubriek De Graafschap
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek Uitbreiding Biddinghuizen
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top