Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Minister: besmettingen Fieldlab festivals goed voorbeeld dat je behoedzaam moet zijn

Vrijdag 7 mei 2021
Minister: besmettingen Fieldlab festivals goed voorbeeld dat je behoedzaam moet zijn
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Demissionair minister Hugo de Jonge noemt de besmettingen rond de Fieldlab festivals in Biddinghuizen een goed voorbeeld waarom je ondanks een negatieve test toch behoedzaam moet zijn. Hij zei dat donderdag in een overleg van de Tweede Kamer over een wetsvoorstel om mensen via testen toegang te geven tot bijvoorbeeld sportwedstrijden, musea en theaters.

In maart vonden op het evenemententerrein bij Walibi Holland twee proeffestivals plaats. Vooraf moesten alle bezoekers een coronatest doen. Zestien personen zijn mogelijk besmet geraakt met het coronavirus tijdens de twee festivals.

Volgens De Jonge moeten de mogelijkheden van toegangstesten afhangen van het risiconiveau dat op dat moment speelt. ''Op dit moment heeft namelijk 1 op de 100 mensen dat virus bij zich. (...) We weten in ieder geval dat een flink deel van die mensen de straat opgaat. Je hebt dus nogal de kans dat je bij de bakker of een festival iemand tegenkomt.''

Nooit volledige zekerheid
Volgens hem is er nooit volledige zekerheid, ook niet als mensen gevaccineerd zijn. ''Het zou kunnen dat je dan de mensen met een negatieve testuitslag binnen hebt, achter de poort van de toegangstesten, en dat de mensen die gevaccineerd zijn het virus bij zich dragen in de keel. Zij zijn weliswaar veel minder besmettelijk, maar zijn dat dan niettemin. Zij kunnen het virus tijdens dat festival overdragen''. Daarnaast kan het volgens de demissionair minister van Volksgezondheid zo zijn dat mensen met een negatieve testuitslag toch het virus bij zich dragen. ''Het is wel heel waarschijnlijk dat dat in het gros van de gevallen niet zo is en ook dat je dan op z'n minst minder besmettelijk bent.''

Kamer steunt toegangstesten
Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het wetsvoorstel over de toegangstesten. Wel blijven veel partijen vragen hebben over de noodzaak van het voorstel, de kosten en de tijdelijkheid van de wet.

Het is de bedoeling dat de Tweede Kamer volgende week stemt over de wet. Daarna moet ook de Eerste Kamer nog akkoord gaan.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.8 °C
  • 0.0 mm
  • 22.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2020 Voetbalpoule
BHZNet EK2020 Voetbalpoule BHZNet EK2020 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top