Tel. 0321-333169 Peter Evers
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Vaccineren voor jezelf en elkaar

Maandag 10 mei 2021
Vaccineren voor jezelf en elkaar
Zorgmanager Frits van der Velde stroopt zijn mouw op voor de vaccinatie tegen het coronavirus.
Foto: St Jansdal

BIDDINGHUIZEN - De druk in het ziekenhuis blijft onverminderd hoog. St Jansdal hoopt dan ook dat veel mensen zich laten vaccineren zodat daarmee de druk op het ziekenhuis afneemt. In deze coronagolf liggen er meer jongere patiënten tussen de 30 en 50 jaar en zelfs jonger in het ziekenhuis. Ook voor jongeren is het van belang dat zij zich laten vaccineren voor zichzelf en voor de ander.

De gemiddelde leeftijd van coronapatiënten daalt, mede door vaccinatie van ouderen. Ook is er sprake van een forse stijging van het aantal ernstig zieke jonge mensen dat ziekenhuiszorg nodig heeft.

Vaccinatie ook belangrijk voor jongeren
Zorgmanager Frits van der Velde heeft zelf inmiddels de prik ontvangen en onderstreept graag dat vaccinatie ook voor jongere mensen ontzettend belangrijk is. "We leggen terecht veel nadruk op het zo spoedig mogelijk vaccineren van mensen boven de 60, omdat zij kwetsbaar zijn. Maar het is ook ontzettend belangrijk dat jongere mensen zich - zodra zij aan de beurt zijn - laten vaccineren, om te voorkomen dat we zoveel jonge patiënten in het ziekenhuis blijven zien."

Werking vaccin
Internist-infectioloog Ouafae Karimi snapt ook dat mensen het spannend vinden om zich te laten vaccineren, want je hoort veel verhalen in de media. Ze licht graag het belang en de werking van het corona vaccin toe: "We moeten niet onderschatten dat een op de tien mensen tussen de 18 en 50 jaar langdurig klachten houdt na het doormaken van corona. Er zijn zelfs mensen die in de eerste golf ziek werden en nu nog steeds aan het revalideren zijn. Deze mensen waren gezond en fit voordat ze ziek werden. Iedereen reageert anders op ziekte, dus we weten op voorhand niet hoe men reageert op de infectie. Wat we wel weten is dat het iedereen kan overkomen. Dus ook voor jongeren is het belangrijk zich te laten vaccineren. Op grotere schaal bekeken heeft vaccineren een grote impact op onze samenleving. Door het vaccineren van zoveel mogelijk mensen en ook de jongeren, kunnen we het virus beter onderdrukken. Zodra voldoende mensen gevaccineerd zijn, kunnen we langzaam de maatregelen verder versoepelen. Tot die tijd is het van belang dat men zich aan de maatregelen houdt."

Veel artsen en verpleegkundigen gevaccineerd
St Jansdal is heel blij dat al veel artsen en verpleegkundigen hun mouwen hebben opgestroopt voor een vaccinatie. Zij beschermen daarmee niet alleen zichzelf maar ook elkaar en de kwetsbare patiënten. De vaccinatiebereidheid in het ziekenhuis is hoog. De komende weken kunnen ook de overige medewerkers zich laten vaccineren, zodat ook zij beschermd zijn.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
Adverteerder in de rubriek Ziekenhuis St Jansdal
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 11.9 °C
  • 0.0 mm
  • 11.4 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top