Flevolamb Flevolamb
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

St Jansdal: Meer ruimte voor reguliere zorg

Woensdag 19 mei 2021
St Jansdal: Meer ruimte voor reguliere zorg
Foto: St Jansdal

BIDDINGHUIZEN - In ziekenhuis St Jansdal is de coronazorg op de verpleegafdelingen en op de IC stabiel. Het aantal COVID-gerelateerde patiënten blijft landelijk afnemen. Het is de verwachting dat de daling doorzet.

Dit maakt dat het ziekenhuis het besluit heeft genomen om het aantal IC bedden, wat uitgebreid was om de extra toestroom van COVID patiënten te kunnen opvangen, per aanstaande zaterdag te minderen, conform de landelijke afspraken hierover. Hierdoor ontstaat ruimte om vanaf volgende week (25 mei) meer operatiekamers te openen in Harderwijk en Lelystad.

Arend Jan Poelarends, lid raad van bestuur: "We zijn opgelucht dat de situatie een dalende trend vertoont en voorzichtig ruimte geeft voor meer reguliere zorg in ons ziekenhuis. Medewerkers die geholpen hebben op de IC, kunnen weer hun oorspronkelijke taken oppakken op het operatiecomplex. Dit geeft artsen de mogelijkheid een begin te gaan maken met het inhalen van operaties die in een eerder stadium zijn uitgesteld." Patiënten, waarvan de operatie is uitgesteld en die op een wachtlijst staan, worden gebeld. Het verzoek is om niet zelf contact met het ziekenhuis op te nemen.

De corona maatregelen blijven verder van kracht, zoals de check-in en het maken van een afspraak om op bezoek te gaan bij iemand die opgenomen is, of voor bloedprikken of een röntgenfoto. Ook het wassen van handen, het houden van 1,5 meter afstand en het dragen van een masker blijft. De maatregelen gelden voor iedereen, ook voor bezoekers, patiënten en medewerkers die al gevaccineerd zijn. De poliklinische zorg is tijdens de derde golf niet afgeschaald geweest. Spreekuren zijn onverminderd door gegaan.

Ziekenhuis St Jansdal

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Tel. 0321-333169
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Ziekenhuis St Jansdal
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.7 °C
  • 0.0 mm
  • 12.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top