Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

GGD Flevoland: vaccinatiecampagne steeds verder op stoom

Donderdag 27 mei 2021
GGD Flevoland: vaccinatiecampagne steeds verder op stoom
Zorgmanager Frits van der Velde stroopt zijn mouw op voor de vaccinatie tegen het coronavirus.
Foto: St Jansdal

BIDDINGHUIZEN - De vaccinatiecampagne tegen het coronavirus raakt steeds verder op stoom. Dat blijkt uit informatie die de GGD heeft vrijgegeven. Eind april werden er in Flevoland zo'n 15.000 prikken per week gezet. Op dit moment ligt dat aantal op 20.000, halverwege juni zijn het er 30.000 tot 38.000 per week.

Tot en met afgelopen zondag heeft de GGD in totaal 121.642 vaccinaties toegediend. 88.626 mensen ontvingen hun eerste prik, 33.015 ook al hun tweede. De GGD-cijfers geven geen volledig beeld, aangezien prikken die door de huisarts of in verpleeghuizen zijn gezet niet worden meegeteld.

Het is nog steeds de bedoeling dat iedereen van 18 jaar en ouder uiterlijk de eerste week van juli zijn eerste prik gehad kan hebben. In week 37, die eindigt op 17 september, moet de vaccinatiecampagne dan zijn afgerond.

Waarom moet ik naar een andere stad?
Mensen die online een afspraak maken voor hun vaccinatie krijgen soms te zien dat ze naar een andere stad toe moeten voor hun prik. Dat komt volgens de GGD doordat het systeem vooral kijkt naar het eerstvolgende moment waarop er ergens plek is. Hoewel je drie opties krijgt voorgeschoteld, kan het dus zo zijn dat die allemaal in omliggende steden zijn.

Mensen die graag in eigen dorp of stad de vaccinatie willen halen, maar die optie niet te zien krijgen, wordt aangeraden om telefonisch een afspraak te maken. Medewerkers van het callcenter kunnen je dan in je eigen woonplaats inplannen. Gevolg is wel dat je dan iets later aan de beurt bent.

Campagne gericht op dak- en thuislozen
Net zoals in verschillende andere GGD-regio's is ook in Flevoland woensdag een begin gemaakt aan een campagne om dak- en thuislozen te bereiken. Indien mogelijk krijgen ze een uitnodiging op hun postadres. Daarnaast gaat de GGD op een aantal opvanglocaties langs met een mobiele prikbus.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 21.6 °C
  • 0.0 mm
  • 21.1 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top