Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Flevolamb Flevolamb
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Jongerenoverlast strandjes Veluwemeer lijkt een dagelijks probleem

Dinsdag 8 juni 2021
Jongerenoverlast strandjes Veluwemeer lijkt een dagelijks probleem
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - "Het lijkt wel een wedstrijdje wie de meeste zooi kan achterlaten." Dat zegt Jelbert Haagsma van Beachclub NU in Biddinghuizen. Jongeren laten bij elk bezoek aan de strandjes langs het Veluwemeer vuilnis liggen. En volgens Haagsma wordt dat probleem met de week groter.

Bekertjes, snoepwikkels, sigaretten, etenswaren, bierflesjes, wijnflessen, en flessen sterke drank. Jongeren vermaken zich prima op de strandjes langs het Veluwemeer. En dat is goed te merken. Ze laten na elk bezoek een puinhoop achter. Dat irriteert de ondernemers langs het Veluwemeer behoorlijk. Want zij moeten ondernemen naast een vuilnisbelt.

"Wij zijn elke dag uren bezig om alle zooi op te ruimen", zegt Haagsma. Zijn club aan het Veluwemeer is een populaire plek. De strandjes tussen het restaurant en Europarcs even verderop zijn plekken waar jongeren graag samenkomen. "En dat is prima, want dat levert een bepaalde dynamiek", zegt Haagsma. "Maar hoezo gooi je dan al je meuk hier neer, daar snap ik helemaal niks van."

'Lijkt wel een oorlogsgebied'
Voor de deur bij de beachclub ligt alles er spic en span bij. Maar dat komt door de inspanningen van het personeel. Loop een paar minuten verder en dan ziet het er heel anders uit. "Hier verderop kun je als gezin gewoon niet meer komen, het lijkt wel een oorlogsgebied", zegt Haagsma. "Wij werken hier hartstikke hard om er wat moois van te maken en dan moeten wij de troep opruimen van lui die duidelijk niks beters te doen hebben."

Het stoort de ondernemer ook zeer dat de jongeren het leuk vinden om alle bierflessen stuk te slaan waardoor het strand op sommige plekken te gevaarlijk is om daar op blote voeten te lopen. "We maken zelfs mee dat die gasten de bierflessen stuk gooien tegen onze gevel, dan ben je echt een grens overgegaan."

Politie moest ingrijpen
De politie laat weten het afgelopen weekeinde meerdere keren jongeren hebben gesommeerd het strand te verlaten. Bij één incident moest de politie ingrijpen bij een vechtpartij. De politie zegt aandacht te hebben voor de overlast van de jongeren. Het strand is onderdeel van de reguliere surveillanceroute.

Haagsma vreest dat extra langsrijden niet voldoende zal zijn. Wat hem betreft wordt het strand 's avonds verboden gebied.

Bron: Omroep Flevoland


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Beachclub NU
Adm. Financiële Advisering
Kafa
Adverteerder in de rubriek Veluwemeer
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.6 °C
  • 0.0 mm
  • 16.6 °C
Weerstatistieken ->
Programma Feestweek
Programma Feestweek Programma OpDreef Feestweek
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top