Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Tel. 0321-333169 Peter Evers
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Preventieve aanpak moet criminele organisaties buiten Flevoland houden

Zondag 13 juni 2021
Preventieve aanpak moet criminele organisaties buiten Flevoland houden
Foto: Michael Fischer - Pexels.com / rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - De Flevolandse aanpak van de georganiseerde misdaad is er vooral op gericht om te voorkomen dat criminelen uitwijken naar onze regio. Die aanpak is voor een belangrijk deel preventief, zegt burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten in het programma Over Flevoland Gesproken. "Als we niks doen, zeggen criminelen: we moeten in Flevoland zijn, omdat de overheid er niet bovenop zit, in tegenstelling tot Brabant."

Nu al worden agrariërs in de gemeente Dronten benaderd door criminele organisaties of ze leegstaande schuren willen verhuren. Zo'n aanbod kan veel geld opleveren, maar volgens Gebben is dat juist reden voor grote voorzichtigheid. "Als het heel erg lucratief is, moeten mensen ook snappen dat het niet klopt. Stel: je gaat daar op in, dan zijn na het weekend de sloten vervangen, ruik je hennep of xtc, en kom je de schuur niet meer in. Je komt er nooit meer van af, en je wordt gechanteerd voor de rest van je leven."

Aanpak
Volgens de burgemeester van Dronten moeten we oppassen voor 'Zuid-Italiaanse toestanden'. Hij heeft veel vertrouwen in de afspraken tussen alle Flevolandse gemeenten om dezelfde aanpak te hanteren tegen de georganiseerde misdaad. "Dat is pure winst. Heel Nederland kijkt naar Flevoland en zegt: dat willen wij ook."

Gebben is zich ook bewust van de risico's dat criminelen de gemeentelijke organisatie naar hun hand willen zetten. Hij wijst op de verantwoordelijkheid die politieke partijen hebben als ze de komende periode kandidatenlijsten opstellen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Alle besturen van partijen in Dronten krijgen een pakket met informatie over de screening van de integriteit van kandidaten.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 4.4 °C
  • 0.0 mm
  • 6.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top