Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

120 miljoen nodig voor bevaarbaar houden IJsselmeer en randmeren

Maandag 14 juni 2021
120 miljoen nodig voor bevaarbaar houden IJsselmeer en randmeren
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het Rijk moet ruim 120 miljoen uittrekken om het zuidelijke deel van het IJsselmeer en de randmeren bevaarbaar, veilig en schoon te houden. Dat schrijven de provincies Flevoland, Gelderland, Noord-Holland, Utrecht en zestien gemeenten aan de Tweede Kamer.

Het hele IJsselmeergebied en de randmeren kampen met onbeheersbare waterplantengroei. Het vaarwater groeit dicht en zwemmers, watersporters en omwonenden hebben last van stank. Ook moeten beroeps- en recreatievaart smalle vaargeulen delen, wat gevaarlijk is. De vaargeulen bij de KNRM Zeewolde, reddingsstation Zeevang en van en naar de havens van Edam, Volendam en Muiden moeten zo snel mogelijk worden verdiept. Volgens de briefschrijvers is de veiligheid van schippers in gevaar.

Het uitdiepen van de vaargeulen gaat 66,7 miljoen euro kosten. Het slib kan gebruikt worden om de algengroei in het Gooi- en Eemmeer tegen te gaan. Dit gaat volgens de provincies en de gemeenten 50 tot 75 miljoen euro kosten. De klus zou uiterlijk in 2030 moeten beginnen.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Veluwemeer
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top