Tel. 0321-333169 Peter Evers
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

RIVM: opnieuw een flinke daling van het aantal besmettingen

Woensdag 16 juni 2021
RIVM: opnieuw een flinke daling van het aantal besmettingen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - In alle Flevolandse gemeenten is het aantal geconstateerde coronabesmettingen de afgelopen week verder gedaald. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. Provinciebreed daalde het aantal nieuwe besmettingsgevallen van 267 naar 185.

Acht Flevolanders moesten de afgelopen week in het ziekenhuis opgenomen worden vanwege een ernstig verloop van COVID-19. Er zijn in deze periode geen Flevolanders overleden aan de gevolgen van de ziekte.

Besmettingen per gemeente
In Almere testten de afgelopen zeven dagen 103 mensen positief op het coronavirus, ten opzichte van 109 positieve testen in de week daarvoor. In Lelystad werden 30 mensen positief getest op corona, minder dan de 47 in de week daarvoor. In Noordoostpolder daalde het aantal nieuwe coronagevallen van 23 naar 16.

In Dronten werden 16 mensen positief getest op corona. In de week daarvoor waren het er 41. Op Urk kwamen er de afgelopen week 8 coronabesmettingen bij, tegenover 31 geconstateerde besmettingen in de week ervoor. Het aantal nieuwe besmettingen in Zeewolde daalde van 16 naar 12.

Totale aantal besmettingen en uitgevoerde coronatesten
Door de 185 positieve testen van de afgelopen week zijn er sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus 36.865 Flevolanders officieel besmet geraakt. In Flevoland zijn er tussen vorige week maandag en afgelopen zondag gemiddeld 430 mensen per dag getest door de GGD. Het percentage dat hiervan positief is getest, lag die zeven dagen op 5 procent. Een week eerder werden er gemiddeld 573 mensen per dag getest en was het percentage 6,8 procent.

De testen hebben landelijk de afgelopen week 8981 nieuwe besmettingsgevallen aan het licht gebracht. Dat is een daling van bijna 38 procent ten opzichte van de 14.397 van de week daarvoor. Het officieel vastgestelde aantal besmettingen in Nederland komt daarmee op 1.674.628. Van 152.484 GGD-testen die de afgelopen zeven dagen landelijk zijn afgenomen, is de uitkomst bekend. Van die testen was 5,3 procent positief. Vorige week was dit 7,2 procent.

In een week tijd acht ziekenhuisopnames
De afgelopen week zijn er door stichting NICE ten minste acht ziekenhuisopnames onder Flevolanders gemeld. Het gaat om vijf Almeerders, één inwoner van Dronten, één inwoner uit de Noordoostpolder en een Lelystedeling. Een week eerder belandden zes Flevolanders met COVID-19 in het ziekenhuis.

Stichting NICE heeft bijgehouden dat er in heel Nederland de afgelopen week 189 patiënten op verpleegafdelingen zijn opgenomen. Vorige week waren dat er 361. Daarnaast stroomden er volgens de stichting in heel Nederland 43 patiënten door naar de IC. Dat waren er vorige week 53.

Geen coronasterfgevallen in de provincie
De afgelopen week kwamen er in Flevoland opnieuw geen nieuwe coronasterfgevallen bij. Het Flevolandse dodental sinds het begin van de coronapandemie blijft daarmee ten minste 244. Het absolute aantal sterfgevallen blijft in de provincie het hoogst in Almere met 96, gevolgd door Lelystad met 62, in Noordoostpolder 28, in Dronten 25, op Urk 19 en in Zeewolde 14.

Landelijk zijn er 21 mensen aan corona overleden in de afgelopen week. In de week daarvoor waren dat er 63. Het RIVM meldt dat de sterftecijfers achter kunnen lopen en een onderschatting zijn. Er is namelijk geen plicht om coronasterfgevallen door te geven aan het RIVM.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 20.3 °C
  • 0.0 mm
  • 21.1 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top