0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Dierenpark de Scharrelberg viert 40-jarig bestaan

Maandag 21 juni 2021
Dierenpark de Scharrelberg viert 40-jarig bestaan
Foto: De Scharrelberg

BIDDINGHUIZEN - Dierenpark de Scharrelberg in Biddinghuizen bestaat veertig jaar. Dat was reden voor een bescheiden feestje zaterdagmiddag. Burgemeester Jean Paul Gebben onthulde een nieuw informatiebord, een cadeau van de bevolking van het dorp.

Het was het eerste optreden van de burgemeester in het openbaar na anderhalf jaar coronalockdown. De open middag van het dierenpark die volgde op de onthulling, was ook de eerste na lange tijd. Veel inwoners van Biddinghuizen, jong en oud, kwamen dan ook een kijkje nemen in het park.

Samen de schouders eronder
"Dit soort prachtige initiatieven kunnen eigenlijk alleen maar bestaan als ze gedragen worden door de lokale bevolking", zo toonde Gebben zich enthousiast over het dierenpark, dat gerund wordt door vrijwilligers. "Daar is Biddinghuizen erg bijzonder in. Samen de schouders eronder, dat is hier het motto." Zes vrijwilligers doen het dagelijkse werk in het dierenpark. Een grote groep daaromheen helpt waar nodig. "Het is de kracht van deze samenleving: je doet het samen."

Jonkies in de buidel
Eén van die vrijwilligers is Henk Aernaudts. "Om de zes weken heb ik een week voederdienst", legt hij uit. Dan geeft hij de schapen, geiten, kippen, konijnen, hangbuikzwijntjes en alle andere dieren twee keer per dag eten. "De wallaby's vind ik wel bijzonder. Ze hebben op dit moment twee jonkies. Die komen af en toe de buidel uit."

Wat hem betreft blijft het niet bij veertig jaar Dierenpark de Scharrelberg. "Ik ben hier nu ruim tien jaar vrijwilliger. Ik vrees dat ik niet meer veertig jaar meega. Maar de Scharrelberg gaat door zolang het kan."


Bron: Omroep Flevoland

Fotoboeken:nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dierenpark De Scharrelberg
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 12.9 °C
  • 0.0 mm
  • 19.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top