Flevolamb Flevolamb
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Maaiseizoen voor randmeren van start gegaan

Woensdag 23 juni 2021
Maaiseizoen voor randmeren van start gegaan
Afbeelding ter illustratie
Foto: Pexels/com / rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - Op het Gooimeer is afgelopen maandag een start gemaakt met het maaiseizoen 2021: het bevaarbaar houden van de randmeren door het maaien van de waterplanten.

Gastvrije Randmeren heeft de taak op zich genomen om het recreatiewater in de randmeren, van Gooi- en Eemmeer tot het Veluwemeer, zoveel mogelijk bevaarbaar te houden. "Dankzij het koude voorjaar kwam de groei van de waterplanten dit jaar wat later op gang", schrijft de stichting . "Door het mooie weer van de laatste weken zijn de planten nu toch echt aan de oppervlakte verschenen en begint een nieuw maaiseizoen".

De groei van waterplanten heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen en vormt een steeds groter probleem voor recreatievaart, zwemmers en veiligheidsdiensten. Nieuw dit jaar is dat het verloop van het maaiseizoen (vanaf 24 juni) kan worden gevolgd via de website https://gastvrijerandmeren.nl.

Viewer
Dit jaar wordt door een selecte groep watersporters een recreanten viewer getest die Gastvrije Randmeren volgend jaar in gebruik hoopt te nemen. Recreanten kunnen zien waar ze kunnen varen met de minste kans op waterplanten. Elke dag worden de maaiactiviteiten geüpdatet en gevisualiseerd. Ook heeft de viewer een gps- en kompas functionaliteit zodat precies te zien is waar de boot zich bevindt ten opzichte van bevaarbaar en niet bevaarbaar water.

Redactie BHZNet.nl

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top