Adm. Financiële Advisering Kafa
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Flevolamb Flevolamb
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

St Jansdal versoepelt maatregelen

Woensdag 30 juni 2021
St Jansdal versoepelt maatregelen
Foto: St Jansdal

BIDDINGHUIZEN - Vanaf as donderdag 1 juli stopt ziekenhuis St Jansdal met het actief bevragen van patiënten en bezoekers naar coronagerelateerde klachten. Ook wordt het bezoekersbeleid verruimd. Deze versoepelingen zijn mogelijk door het lage aantal besmettingen en het hoge aantal gevaccineerden. Het ziekenhuis had afgelopen week nagenoeg geen corona (verdachte) patiënten.

De screening aan de deur werd gedaan door medewerkers. Bezoekers konden ook www.stjansdal.nl/check-in vooraf invullen. Beide manieren van screening komen donderdag te vervallen. Bart Valkema, zorgmanager: "We gaan naar een passieve manier van screening. We zullen op verschillende momenten en op verschillende manieren patiënten en bezoekers vooraf informeren en instrueren. Het advies blijft nadrukkelijk houd afstand, was uw handen en kom zoveel mogelijk alleen. Neem van te voren telefonisch contact op met de poli als er sprake is van klachten of thuisquarantaine."

Bezoekersbeleid
Vanaf as donderdag mogen er twee personen per dag op bezoek komen (dit was één bezoeker). Een bezoeker mag maximaal één uur per dag komen (in plaats van een half uur). Bezoek is mogelijk tussen 14-20 uur en kan alleen op afspraak. Het bezoekersbeleid voor de kraam- en couveuse afdeling, en de kinder- en tienerafdeling is nog verder versoepeld. Zo mogen grootouders binnen de eerste 24 uur na de bevalling weer op bezoek komen. Zie www.stjansdal.nl/opbezoek voor meer informatie.

Vrijwilligers
Het ziekenhuis zet tientallen vrijwilligers in op centrale locaties. Zij zijn beschikbaar om vragen te beantwoorden, om te ondersteunen in het begeleiden naar de poli's en om te monitoren hoe het gaat in de publieke ruimtes. Ook zijn de wachtkamers aangepast, zodat patiënten makkelijker de 1,5 meter kunnen houden.

Einde maskerplicht
Sinds zaterdag hoeven patiënten en bezoekers in het ziekenhuis niet meer verplicht een masker te dragen in publieke ruimtes, omdat overal 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Bij lichamelijk onderzoek zal de zorgverlener een masker dragen. Wat het ziekenhuis in stand houdt, zijn de afspraken die online geboekt moeten worden om op bezoek te gaan, om bloed te prikken of een röntgenfoto te maken. Door deze afspraken houdt het ziekenhuis een gecontroleerde stroom bezoekers.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Ziekenhuis St Jansdal
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 7.8 °C
  • 27.4 mm
  • 12.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top