AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Bewoners De Tas vieren 12,5 jaar bestaan

Woensdag 30 juni 2021
Bewoners De Tas vieren 12,5 jaar bestaan
Foto: Oost Flevoland Woondiensten

BIDDINGHUIZEN - Maart 2009 was het; het eerste appartementengebouw voor 55-plussers in Biddinghuizen werd officieel geopend.12,5 jaar later vierden de bewoners op woensdag 30 juni feest vanwege dit jubileum.

Hoewel echt feestvieren er door de Coronaomstandigheden nog niet helemaal inzit, werden de bewoners verrast met muziek van Ellen Postma en Aniek Harms vanuit de binnentuin, een gebakje aan de deur en een fleurige plant (uiteraard op 1,5 meter afstand). Dit alles op initiatief van de bewonerscommissie van De Tas, met ondersteuning van de Huurders Belangen Vereniging (HBV) en Oost Flevoland Woondiensten (OFW).

De bewonerscommissie is vanaf het begin al actief, vertelt Claudia van Loveren (voorzitter HBV) aan de bewoners: "Ze organiseren verschillende activiteiten voor u en zo ook de viering van dit 12,5-jarig jubileum. Wij wensen u deze dag nog veel plezier!" "En, blijf vooral leuke dingen met elkaar organiseren!", aldus huismeester Yvonne.

Voor Noek Pouw (directeur bestuurder OFW) was het ook een bijzonder moment. Door Corona heeft hij nog weinig huurders kunnen ontmoeten. Hij was dan ook blij er bij te kunnen zijn op deze fantastische dag. "Dat we met een betrokken groep bewoners te maken hadden, wisten we 12,5 jaar geleden al tijdens de bouw. De meesten van jullie hebben er heel bewust voor gekozen om ouder te worden in Biddinghuizen, in De Tas. Een verstandige keuze! Ik zie dat veel ouderen toch te laat kiezen voor een woonvorm die beter past. Ik roep ouderen daarom op, om net als jullie, zich op tijd in te schrijven en de stap te wagen. Jullie zijn het 'schoolvoorbeeld' dat dat geen verlies is, maar juist heel veel moois kan brengen."

12,5 jaar geleden
In november 2008 trokken de eerste bewoners in De Tas. Een aantal van deze eerste bewoners, woont er nu nog. Maart 2009 werd het gebouw feestelijk geopend. Bijzondere gast tijdens deze opening, was voormalig Commissaris van de Koningin, Leen Verbeek.

De bewoners hebben niet stil gezeten. Op eigen initiatief hebben ze het wonen beter en leuker gemaakt. Ze deden zowel een aanvraag bij Samen Actief van de gemeente als het Leefbaarheidsfonds van OFW. En ook het gebouw heeft een duurzame toevoeging gekregen. Zo zijn er september vorig jaar zonnepanelen geplaatst voor het collectieve elektraverbruik.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top