Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Lowlands Science: onder invloed opereren en taalkaraoke

Donderdag 8 juli 2021
Lowlands Science: onder invloed opereren en taalkaraoke
Lowlands Science zat in 2019 in een eigen hoek op het festivalterrein, nabij het Alpha hoofdpodium
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Bezoekers van Lowlands kunnen ook dit jaar de wetenschap weer een handje helpen. Enkele universiteiten en ziekenhuizen leiden de acht onderzoeken waarbij de bezoekers van het festival in Biddinghuizen als "labratten" worden ingezet.

Een van onderzoeken komt van de Universiteit van Amsterdam. Wetenschappers willen in 'Ameezing Karaoke' onderzoeken hoeveel moeite het bezoekers kost om te schakelen tussen de verschillende talen. Bianca Pander van campagnebureau BKB verwacht dat dit onderzoek het meest populair wordt. Het is eigenlijk een soort karaokestrijd waarin bezoekers een Nederlandstalige klassieker zingen, maar de tekst is opeens anders dan verwacht.

De onderzoeken op het terrein in Biddinghuizen duren maximaal een kwartier, zegt Pander. Verder moet het voor bezoekers leuk zijn om eraan mee te werken. Aan belangstelling was de komende jaren geen gebrek. "Twee jaar geleden waren de onderzoekers al super tevreden als 300 mensen het onderzoek zouden kunnen doen. Na één dag kwamen er al meer dan 500 mensen voor het onderzoek, dus het is meer dan representatief", weet Pander.

Opvallend
Het meest opvallende onderzoek vindt de organisatie 'Dr. Borrel Dr. Bibber'. Daarin onderzoeken de wetenschappers van het Radboudumc de invloed van alcohol en vermoeidheid op je operatievermogen. "Het kan voorkomen dat artsen die geen dienst hebben, en dus in principe wel wat mogen drinken, worden opgeroepen om te helpen bij ingewikkelde spoedoperaties", zo staat te lezen op de website. In dat geval is het belangrijk om te weten of de vaardigheden van de chirurg verminderd zijn door de alcohol.

De resultaten van het onderzoek worden uiteindelijk gepubliceerd in bijvoorbeeld wetenschappelijke bladen of besproken tijdens congressen. Lowlands is dit jaar van 20 en met 22 augustus op het festivalterrein in Biddinghuizen. Alle kaarten zijn al uitverkocht.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Lowlands
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
Adverteerder in de rubriek Lowlands 2021
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.3 °C
  • 1.2 mm
  • 18.8 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top