Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Flevolamb Flevolamb
Adm. Financiële Advisering Kafa
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Coronarisico in Flevoland verhoogd naar 'zorgelijk'

Dinsdag 13 juli 2021
Coronarisico in Flevoland verhoogd naar 'zorgelijk'
Foto: Pexels.com / Nataliya Vaitkevich / rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - Vanwege de snelle toename van het aantal nieuwe coronagevallen gaan de risiconiveaus voor Nederland omhoog. Voor Flevoland blijft de toename beperkt; op de nieuwe kaart van de overheid gaat de provincie één stap omhoog, van het laagste niveau 'waakzaam' naar 'zorgelijk'.

Zeven regio's gaan vandaag naar het hoogste niveau 'zeer ernstig'. Eén van de grootste brandhaarden is Amsterdam-Amstelland. Daar zijn afgelopen week 541,5 op elke 100.000 mensen positief getest. Ook in de gemeente Groningen is het mis; daar werd het coronavirus vorige week vastgesteld bij bijna 926 op elke 100.000 mensen. Dat is een toename van 5620 procent in ongeveer twee weken tijd.

Ook de regio's Utrecht, Rotterdam-Rijnmond, Kennemerland, Gooi en Vechtstreek en Hollands Midden staan nu op 'zeer ernstig'. Dertien andere regio's komen op 'ernstig' te staan, een stap eronder.

Europese kaart
Op donderdag komt de Europese gezondheidsdienst ECDC ook met een nieuwe coronakaart. Daarop is Nederland nu nog grotendeels oranje, met hier en daar wat groene gebieden dankzij de coronaluwte die daar ruim een week geleden nog heerste. Op de nieuwe kaart van de corona-uitbraak in Europa worden Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Groningen waarschijnlijk rood. Naar aanleiding van die kaart kunnen andere landen hun burgers afraden om naar Nederland te komen, en ze kunnen strenge voorwaarden stellen aan Nederlanders die vakantie willen komen vieren.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 10.5 °C
  • 0.0 mm
  • 14.0 °C
Weerstatistieken ->
Biddinghuizen Rabo ClubSupport
Biddinghuizen Rabo ClubSupport 5 - 27 september 2022
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top