Flevolamb Flevolamb
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Plan om laaggeletterdheid terug te dringen

Donderdag 15 juli 2021
Plan om laaggeletterdheid terug te dringen
Foto: Anete Lusina / Pexels.com - rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - Dronten sluit zich met andere Flevolandse gemeenten aan bij een plan dat laaggeletterdheid terug moet dringen. 15 procent van de inwoners in de arbeidsmarktregio Flevoland is laaggeletterd. Dat is een hoog percentage volgens de gemeente Dronten. Het gaat over mensen die de taal, rekenen en digitale vaardigheden niet goed beheersen.

De gemeente vertelt dat het gaat om mensen die Nederlands als moedertaal hebben en die anderstalig opgroeien. Laaggeletterden kunnen minder goed meekomen in de maatschappij. Ze hebben meer kans op werkloosheid en leven vaak ongezonder. Ook hebben ze een grotere kans op schulden. Hierdoor is hun levenskwaliteit minder en kosten ze de maatschappij geld. "Alle reden voor een goede aanpak van laaggeletterdheid dus", stelt de gemeente.

Aansluiting
Dronten sluit zich samen met Almere, Lelystad, Noordoostpolder en Urk aan bij het regioplan laaggeletterdheid. Zeewolde valt onder een andere arbeidsmarktregio. De gemeenten werken samen met het landelijk actieprogramma Tel mee met Taal, dat tot 2024 loopt.

Voor het regioplan krijgen de gemeenten jaarlijks geld van het ministerie van Onderwijs. Het gaat om ongeveer een kwart miljoen euro. Almere krijgt het grootste deel van dat budget.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top