Adm. Financiële Advisering Kafa
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Ziekenhuizen houden vierde coronagolf nauwlettend in de gaten

Dinsdag 20 juli 2021
Ziekenhuizen houden vierde coronagolf nauwlettend in de gaten
Foto: RIVM - rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - Het Flevoziekenhuis in Almere en Het St Jansdal in Harderwijk zien de eerste nieuwe coronapatiënten tijdens de vierde coronagolf binnenkomen. Het zijn tot dusver nog zulke kleine aantallen dat er geen problemen ontstaan. Wel wordt de situatie deze zomerperiode nauwlettend in de gaten gehouden.

Volgens een woordvoerder van het Flevoziekenhuis is er inmiddels sprake van een stijgende trend: "Daar waar er voorgaande weken gemiddeld 1 tot 2 klinische COVID-patiënten opgenomen lagen, liggen er nu 8 patiënten." De meesten van hen zijn tussen de 30 en 55 jaar oud. In Harderwijk ligt momenteel één patiënt vanwege COVID-19 in het ziekenhuis.

Uitstel
Van uitstel van geplande zorg of zorg die nog ingehaald moest worden, is geen sprake, benadrukken beide ziekenhuizen. Het aantal operaties dat momenteel wordt uitgevoerd, ligt wel iets lager, maar dat komt door de vakanties van zorgmedewerkers.

Aangescherpt
De enorme golf aan nieuwe besmettingen in Nederland zorgt er wel voor dat het Flevoziekenhuis de maatregelen iets heeft aangescherpt. Sinds vorige week moeten bezoekers in de wachtkamers en bij spreekuren weer een mondneusmasker dragen. De draagplicht die sowieso nog gold voor contacten binnen de anderhalve meter wordt nu weer extra benadrukt. "Het dragen van een masker binnen de anderhalve meter was toch wat aan het versloffen", aldus de woordvoerder.

St Jansdal houdt zich voorlopig vast aan de landelijke maatregelen die gelden en zegt het beleid nog niet aan te hoeven scherpen.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
Adverteerder in de rubriek Ziekenhuis St Jansdal
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top