Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Veel Flevolandse werkgevers risico op terugbetalen noodhulp

Donderdag 29 juli 2021
Veel Flevolandse werkgevers risico op terugbetalen noodhulp
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Een groot aantal Flevolandse werkgevers loopt het risico om de noodhulp die ze hebben ontvangen vanwege corona te moeten terugbetalen. Uit onderzoek van het UWV blijkt dat 37% procent niet weet dat ze zelf de definitieve berekening van hun NOW-tegemoetkoming moeten aanvragen.

Op dit moment heeft pas 40,2% van alle werkgevers in Flevoland een definitieve berekening aangevraagd. Dat betekent dat 1.481 van de 2.477 werkgevers dit nog moeten doen. Dit kan nog tot en met 31 oktober 2021. Als werkgevers dit niet op tijd doen, kan dat leiden tot een terugvordering van het complete voorschot.

Zorgwekkend
Janet Helder, bestuurslid bij UWV: "Er is nog tijd. Maar werkgevers die geen aanvraag doen voor de definitieve berekening lopen het risico dat ze straks in de problemen komen. Geen definitieve berekening betekent dat de tegemoetkoming op nul wordt vastgesteld en je dus je hele voorschot moet terugbetalen. Dat willen we voorkomen. Dat we nu op slechts 40,2% zitten, is dus zorgwekkend."

Niet op de hoogte
Van de werkgevers die nog geen aanvraag hebben ingediend, geeft 44% aan nog bezig te zijn met het verzamelen van documenten of te wachten op de derden- of accountantsverklaring. Zo'n 15% zegt bewust te wachten. Maar 37% van de werkgevers onderneemt geen actie, omdat ze niet op de hoogte zijn dat ze zélf de definitieve berekening moeten aanvragen.

Aan de slag
Werkgevers die een derden- of accountantsverklaring nodig hebben, hebben een extra probleem. Helder: "Het is ontzettend druk bij boekhouders en accountants momenteel. Daarom is het echt belangrijk dat werkgevers weten dat ze zélf in actie moeten komen en dat ze nu aan de slag moeten."

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek UWV
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 27.1 °C
  • 0.0 mm
  • 24.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top